Myyttekö kotimaisia tuotemerkkejä?

Houkutus olisi suuri, mutta toistaiseksi emme myy. Miksi ihmeessä – eikö se olisi myös vastuullista? Eniten käytetty materiaali, puuvilla, ei kasva Suomessa, joten se on aina peräisin jostakin ja tärkeä kysymys kuuluukin, mistä?

Pelkästään vaatteiden ompelu Suomessa ei tee vaatteesta vastuullisempaa kuin Natuan edustamilla tuotemerkeillä.

Kotimaassa olisi muutamiakin tuotemerkkejä, jotka ovat toteuttaneet markkinoinnin ja brändäyksen esimerkillisesti – mutta tunnetut ja tunnustetut vastuullisuussertifikaatit heiltä ainakin vielä ovat puuttuneet.

Lue lisää: Miten varmistatte vaatteiden vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden?

Meidän mielestä sertifikaatit ovat ainoa tapa todentaa vaatteiden aito vastuullisuus. Kaikki muu on enemmän tai vähemmän markkinointipuhetta sekä viherpesua. Me ei tähän lähdetä. Tahdomme, että kokonaisvaltaisesti vastuullisesti tuotetut vaatteet todella ovat niitä, eikä asioita tarkemmin kaivellessa löydy mitään luurankoja kaapista. Lue lisää: Miksi sertifikaatit ovat tärkeitä?

Natuan edustamien tuotemerkkien valmistajat todella huolehtivat sekä ihmisistä että ympäristöstä. Se on meille tärkeintä ja se voidaan myös tunnettujen auditoijien sekä itse valmistajien toimesta todentaa.

Huomionarvoista on myös se, että paljon polyesteria sisältäviä vaatteita ei voida laadukkaasti painaa ympäristöystävällisin painomenetelmin, kuten Waterbased ink -seripainatuksina tai digitaalisina painatuksina. Tällaisissa vaatteissa voidaan käyttää vain muovi-/öljypohjaisia painovärejä, jolloin itse painatus ei ole vastuullinen, vaikka vaate olisikin.

Aiheeseen liittyvää