Voiko Natualta tilata painettuja näytekappaleita omalla painatuksella?

Lähtökohtaisesti emme tee painettuja näytekappaleita tai yksittäiskappaleita lainkaan. Meillä on käytössä järeät tuotantolaitteet ja ylipäätään vaatteiden painaminen on luonnoltaan sarjatyötä, johon sisältyy yhteenlaskettuna pitkälti toistakymmentä valmistelevaa työvaihetta.

Painettuja näytekappaleita tehdään äärimmäisen harvoin. Niiden tekeminen on myös todella aikaa vievää.

Tyypillisesti, mikään painettuja vaatteita tarjoava taho ei voi tehdä sinulle painettua mallikappaletta. Tämä johtuu siitä, että yksittäiskappaleiden tekemisen kustannus kohoaa niin suureksi, että harva on valmis painetusta näytteestä maksamaan – puhutaan sadoista euroista per yksittäinen näytekappale.

Siksi tavallisin tapa vedostukseen vaatepainatuksissa on se, että ennen painamista tehdään digitaalinen näköisvedos, jonka avulla näet ruudulta, miltä vaatteesi tulee näyttämään painettuna. Digivedos toimii myös sellaisena vedoksena, joka ennen tuotantoa hyväksytään.

Painettuja näytteitä tehdään vain muutaman kerran vuodessa – lähinnä sellaisiin tarkoituksiin, kun pitää demota jokin sellainen erikoisefekti, mitä ei näytöllä pysty esittämään ja kun painettava sarja on useita satoja tai jopa tuhansia kappaleita. Tällaisia demottavia asioita voivat silloin tällöin olla esimerkiksi glitter-painatukset (saatavilla vain tiettyjä Glitter-sävyjä) tai vaikkapa nahkaa jäljittelevä suede-pinta.

Lue myös: Haluaisin nähdä livenä mitä osaatte – miten se onnistuisi, voimmeko järjestää tapaamisen?

Aiheeseen liittyvää