Miksi minimimäärät? Miksi Natua ei tee yksittäiskappaleita tai ihan pieniä eriä?

Vaatteiden painaminen tai brodeeraaminen on aina sarjatuotantoa. Kun kaikki eri vaatetilausten ja tuotannon eri työvaiheet laskee yhteen, on niitä lähes kaksikymmentä.

Jos kaiken tämän tekemisen, sekä myös vaatteiden rahtien kustannus kohdistuu vain yhteen tai muutamaan kappaleeseen, tulee kappalehinnasta sellainen, että meille tulisi vain paha mieli se ilmoittaa kuin myös sinulle vastaanottaa.

Tämä on suurin syy, miksi olemme keskittyneet vain sarjatuotantoon, emmekä tee yksittäiskappaleita tai ihan pieniä painoeriä. Lue lisää minimimääristä.

Yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen eriä voi tehdä kustannustehokkaasti kolmella tavalla

1. Siirtokuvapainatuksina painotalossa, joka tekee siirtokuvia ja jolla mielellään on myös tuotteet omassa varastohyllyssään (ei rahtikuluja). Natualla tilaamme kaikki tuotteet aina case-by-case valmistajien varastoilta Euroopasta. Teemme siirtokuvia ainoastaan paitojen sisäpuolisiin merkintöihin. Miksi?

Perinteisillä lämpösiirtokuvilla tai DFT-merkinnöillä (direct-to-film) on taipumus kulua huomattavastikin nopeammin kuin niiltä voidaan odottaa. Siksi nämä eivät ole pitkäikäisessä, laadukkaassa, vastuullisesti valmistetussa vaatteessa usein järkevä merkintätapa.

Kun kunnolla tehdylle painatukselle voi odottaa 5–10 vuoden käyttöikää, niin siirtokuvassa tai DTF-siirtokuvassa se voi olla alle 2 vuotta. Ei olisi meiltä vastuullista tarjota siirtokuvia edustamiimme kunnon vaatteisiin.

Natualla teemme kaikki vaatteet seripainamalla, digitaalisesti painamalla tai brodeeraamalla. Näin ne kestää käytössä mahdollisimman pitkään.

2. Täysautomaatioon perustuvassa palvelussa. Euroopassa on joitakin verkkokaupan tavoin toimivia, täysautomatisoituja vaatepainoja. Yksi suosittu on esimerkiksi spreadshirt.fi. Tällaisessa palvelussa tilaaja tekee itse työn verkkokaupassa ja automaatio hoitaa loput – ihminen ei välissä häärää.

Tällaisessa palvelussa yksittäiskappaleetkin ovat hyvin kustannustehokkaita, mutta miinuspuolena mainittakoon, että esimerkiksi merkintä-/painotekniikkaan harvoin voi asiakkaana vaikuttaa. Nämä palvelut ovat myös keskittyneet pääasiassa tehotuotettujen bulkkituotteiden myyntiin.

3. Paikallisessa valokuvaamossa tai pikapainossa. Joillakin valokuvaamoilla ja pikapainoilla on pienikokoisia digitaalisia paitatulostimia, joilla pystyy toteuttamaan yksittäiskappaleita kustannustehokkaasti – varsinkin, jos toimija pitää paitoja omassa varastohyllyssään.

Tosin tällaisten laitteiden tuottama painolaatu ei taatusti ole sama kuin teollisen mittakaavan digitaalisissa paitapainokoneissa, jollaista esimerkiksi Natualla käytämme. Lue lisää digipainatuksista.

Aiheeseen liittyvää