Miksi minimimäärät? Miksi Natua ei tee yksittäiskappaleita tai ihan pieniä eriä?

Vaatteiden painaminen on aina sarjatuotantoa. Kun kaikki tuotannon eri työvaiheet laskee yhteen, on niitä lähes kaksikymmentä. Jos kaiken tämän työn kustannus kohdistuu vain yhteen tai muutamaan kappaleeseen, tulee hinnasta sellainen, että meille tulisi vain paha mieli se ilmoittaa kuin myös sinulle vastaanottaa. Tästä syystä emme edes tarjoa yksittäiskappaleita tai ihan pieniä painoeriä. Lue lisää minimimääristä.

Yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen eriä voi tehdä kustannustehokkaasti kolmella tavalla

1. Siirtokuvapainatuksina painotalossa, joka tekee siirtokuvia ja jolla mielellään on myös tuotteet omassa varastohyllyssään (ei rahtikuluja). Natualla tilaamme kaikki tuotteet aina case-by-case valmistajien varastoilta Euroopasta. Teemme siirtokuvia ainoastaan paitojen sisäpuolisiin merkintöihin. Miksi?

Siirtokuvilla on taipumus kulua nopeammin kuin laadukkaan vaatteen käyttöikä on lopussa.

Ei olisi meiltä vastuullista tarjota siirtokuvia edustamiimme kunnon vaatteisiin. Siksi teemme kaikki vaatteet seripainamalla tai digitaalisesti painamalla. Näin ne kestää käytössä mahdollisimman pitkään.

2. Täysautomaatioon perustuvassa palvelussa. Euroopassa on joitakin verkkokaupan tavoin toimivia, täysautomatisoituja vaatepainoja. Yksi suosittu on esimerkiksi spreadshirt.fi. Tällaisessa palvelussa tilaaja tekee itse työn verkkokaupassa ja automaatio hoitaa loput – ihminen ei välissä häärää.

Tällaisessa palvelussa yksittäiskappaleetkin ovat hyvin kustannustehokkaita, mutta miinuspuolena mainittakoon, että esimerkiksi painotekniikkaan harvoin voi asiakkaana vaikuttaa ja nämä palvelut ovat keskittyneet pääasiassa tehotuotettujen bulkkituotteiden myyntiin.

3. Paikallisessa valokuvaamossa tai pikapainossa. Joillakin valokuvaamoilla ja pikapainoilla on pienikokoisia digitaalisia paitatulostimia, joilla pystyy toteuttamaan yksittäiskappaleita kustannustehokkaasti. Tosin laatu ei taatusti ole sama kuin teollisen mittakaavan digitaalisissa paitapainokoneissa, jollaista esimerkiksi Natualla käytämme. Lue lisää digipainatuksista.

Aiheeseen liittyvää