Millaisia ovat painettujen vaatteiden tyypillisimmät toimitusajat normaalitilauksissa ja pikatilauksissa?

Normaalitoimituksissa toimitusaika on sesongin ulkopuolella (syyskuu–maalis-/huhtikuu) noin 12–14 arkipäivää tilauksesta. Sesongin aikana (huhti-/toukokuu–elokuu) on syytä varautua hieman pidempään toimitusaikaan. Tällöin toimitusaika on tilauksen koosta riippuen n. 3 viikkoa tilauksesta.

Poikkeusajat. Natuan tuotantoväki viettää vuosilomaa samanaikaisesti kahdesti vuodessa. Natuan tuotanto on näinä loma-aikoina kokonaan suljettuna ja vuosilomat vaikuttavat myös toimitusaikoihin. Kesäloma vietetään tyypillisesti heinäkuun viimeinen viikko ja elokuun ensimmäinen viikko. Talvella loma on vuoden viimeinen viikko sekä seuraavan vuoden ensimmäinen viikko.

Minulla on kiire. Kuinka nopeasti pystytte toimittamaan pikatilauksia?

Lisämaksullisissa Express-pikatoimituksissa toimitusaika on sesongin ulkopuolella tavallisesti 7–8 arkipäivää tilauksesta. Sesonkiaikaan tai tuotannon ollessa ruuhkautunut, emme aina voi ottaa vastaan pikatoimituksia.

Pikatoimitukset pitää aina myös sopia case-by-case, niin voimme tarkistaa mihin milläkin hetkellä pystymme. Pikatoimituksiin vaikuttaa tietenkin tuotannon sen hetkinen tilanne ja toimitusaikaan vaikuttaa jonkin verran myös painosmäärä ja työn vaativuus.

Me tietenkin hypitään ja pompitaan vaikka päällämme, että saamme aina painettuja vaatteita asiakkaillemme toimitettua toivotussa aikataulussa. Jos on kiire, kannattaa siis aina kysäistä mikä voisi olla mahdollista.

Tarvitsisin painetut tuotteet samalla viikolla, kun tilaan ne. Onnistuuko tämä?

Ikävä kyllä se ei onnistu. Se johtuu siitä, että meillä ei ole vaatteita omassa varastohyllyssä. Tilaamme tuotteet aina case-by-case valmistajan varastolta Euroopasta. Toimituksessa Euroopasta Suomeen lisämaksullisena pikatoimituksenakin menee 2–3 arkipäivää. Sen jälkeen tuotteet pitäisi vielä pystyä painamaan ja toimittamaan Suomessa. Tähän ei viisi arkipäivää riitä, eikä tuotantoon yleensä pystytä järjestämään painoaikaa niin nopeasti.

Lue myös:
Kuka Natuan paketit toimittaa ja mihin kellonaikaan?
Voitteko toimittaa painetut vaatteet tiettynä päivänä esimerkiksi tapahtumaan?

Aiheeseen liittyvää