Mitä muuta vastuullisuus on kuin vaatteiden ja materiaalien vastuullisuutta?

Vastuullisuus on nostanut kaikkien yritysten kaikissa hankinnoissa vuosi vuodelta enemmän päätään, joka on aivan mahtavaa! Natua on olemassa, jotta me voidaan tarjota vastuullinen vaihtoehto painetuille, pitkäikäisille vaatteille – oli niiden käyttötarkoitus mikä tahansa.

Natua ei myy mitään muuta kuin vastuullisesti valmistettuja ja vahvasti sertifioituja painettuja vaatteita.

Natualla kaikkien tuotteiden alkuperä ja materiaalit kestävät päivänvalon. Vastuullisuus on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkästään vaatteeseen tai painatukseen liittyvää. Alla muutama ajatus siitä, mitä muuta vastuullisuus mielestämme on. Nämä ovat myös asioita, jotka mielestämme erottavat meidät myös tyypillisestä suomalaisesta paitapainosta. Mitä muuta vastuullisuuteen mielestämme kuuluu?

Tuotteiden testaaminen itse

Natuan edustamilla kolmella tuotemerkillä on valikoimissaan yhteensä lähes 200 erilaista tuotetta ja tuotevalikoimat kokevat vuosittain uudistuksia. Natuan omille sivuille ei pääse mikä vaan tuote.

Tärkeä vastuullisuusseikka meille on se, että kehnoa emme tahdo myydä ja tuotteen laatu on syytä olla ennen kaupantekoa todennettu.

Mikäli joku tahtoo hankkia esimerkiksi tuotteen, jota emme ole itse testanneet, on lähtökohtana se, että siitä tilataan sekä asiakkaalle että meille itselle mallikappaleet. Näin tarkastetaan tuotteen laatu omien kokemusten kautta.

Kunnon painatukset, aina

Painatukset ovat asia, jolla on kenties helpoin tapa romuttaa tuotteen kokonaisvastuullisuus. Siksi ne pitää olla aina toteutettu hyvin ja painotavalla, joka kyseiselle aiheelle tuottaa parhaan ja kestävimmän lopputuloksen.

Vastuullisestikin valmistettu vaate jää helposti kaapin perukoille tai lentää roskiin, mikäli sen printti repsottaa epäsiistinä tai värit ovat haalistuneet.

Tästä syystä Natualla välttelemme ihan kaikkia kehnoja painotapoja. Lisää voit lukea täältä.

Myös logistiikka hoidetaan vastuullisesti

Eniten päästöjä aiheuttava lentorahti on sekä meille että valmistajillemme mörkö ja sitä emme me, eivätkä valmistajamme lähtökohtaisesti käytä.

Kaikki Natuan tuotteet painetaan Suomessa. Ne kulkevat valmistajan tehtaalta saakka ovellesi ympäristöystävällisin tavoin, maa- tai meriteitse.

Ainoa poikkeus lehtorahdin käyttöön on todella kiireinen Natua-asiakas. Sikanopea toimitus nimittäin vaatii painettaville vaatteille lentorahdin valmistajan Euroopan varastolta Suomeen.

Ensiluokkainen asiakaspalvelu – me ei mökötetä kenellekään

Moni asiakkaistamme – myös niistä, jotka eivät edes ole meiltä ostaneet – ovat antaneet meille kiitosta saamastaan reippaasta ja rehdistä palvelusta. Olemme kiitoksista aina otettuja ja ne saavat hyvälle tuulelle.

Moni on myös sanonut, että ovat yrittäneet ostaa painettuja vaatteita, ‘muttakun ei saada vastauksia meileihin ja puheluihin’. Se on täysin käsittämätöntä.

Me ei tykätä mököttämisestä ja tarjoamme tasapuolisesti palvelun ihan kaikille.

Pyrimme myös aina vastaamaan kaikkiin kyselyihin niin nopeasti kuin suinkin mahdollista ja siksi lupaamme vastukset uusiin tarjouspyyntöihin aina 24 tunnin sisällä. Yleensä vastaamme jo muutaman tunnin sisällä. Jos olemme juuri tosi kiireisiä, ihan vähintään pyrimme kuittaamaan, että olemme tavoittaneet viestin sekä antamaan arvion, milloin voimme vastata tarkemmin.

Vaikka emme olisi toisillemme se kuuluisa match made in heaven ja emme pysty tarjoamaan pyydettyä tuotetta, ohjaamme sinut ilomielin eteenpäin toiselle toimijalle.

Se ei ole meiltä pois. Tärkeintä on, että Natuaan yhteyttä ottaneella on yhteydenoton jälkeen iloinen mieli ja enemmän tietoa, mistä tarvittavaan tarpeeseen saisi tuotteen ja palvelun.

Olemme avoimia ja rehellisiä myös siinä, että meiltä ei kannata ostaa yksittäisiä paitoja tai alle 30 kappaleen pieniä eriä – se ei ole meidän juttumme ja tuotteet tulisivat meidän kauttamme kohtuuttoman kalliiksi. Lue tarkemmin minimieristä.

Selkeät hinnat – ei piilokuluja

Monien kotimaisten painotalojen (ei pelkästään vaatepainojen) tapana on kirjoitella ja lähetellä tarjouksia, jotka ovat niiden saajalle välillä täyttä hepreaa. Me yritetään kaikkemme, ettei näin olisi.

Vastuullinen tapa toimia on antaa asiakkaalle selkeät hinnat. Sellaiset, ettei lopullisen hinnan selvittämiseen tarvita taskulaskinta ja astrofysiikan taitoja.

Jotta tämä olisi mahdollista, saattaa meiltä tipahtaa sinulle patteristo tarkentavia kysymyksiä, mikäli hintojen laskeminen sitä vaatii. Natuan tarjoukset sisältävät lähtökohtaisesti aina kaiken, jos vain pystyt antamaan meille tarjousta varten riittävät speksit. Vaikka joutuisimme osittain arvailemaan, pyrimme silti olemaan mahdollisimman selkeitä.

Et myöskään ikinä tule löytämään Natuan laskulta mitään piilokuluja, kuten esivalmistelu- tai työkalukuluja saatikka laskutuslisiä.

Rehellisyys ja avoimuus – ei luurankoja kaapissa

Oletko joskus ihmetellyt, miksi t-paita on pesun jälkeen muodoton kova korppu, jonka kaulus kiristää ja värit kulahtavat? Me olemme ja juuri siksi toimimme eritavalla.

Olemme allergisia keskinkertaisuudelle. Meiltä et yksinkertaisesti voi ostaa kertakäyttöistä, kulahtavaa t-paitaa. Olemme itse testanneet lukuisan määrän erilaisia tuotteita ja kuten todettua, Natuan omien sivujen valikoimaan on otettu vain parhaat.

Meillä on itsesuojeluvaistoa ihan bisnesmielessäkin. Tiedämme, ettei asiakasta kannata vedättää. Ketkuilemalla ei synny uusia kauppoja.

Mielestämme kaikilla on kivempaa, kun asioita tehdään niin, ettei takapeilistä näy sekopäinen sotku.

Kokonaisvaltaisesti vastuullinen toimintatapamme on kotimaan markkinoilla poikkeuksellinen, sillä valtaosa muista toimijoista myy todella laajaa palettia erilaisia vaatteita, joista usein vain pieni osa on vastuullisesti tuotettua kunnon kamaa ja loput bulkkituotantoa. Mielestämme valinnan vaikeus on tuolloin tosiasia ja taustapeiliinkään ei voi irvistelemättä vilkuilla.

Kun ostat painettuja vaatteita, vältä nämä 5 sudenkuoppaa

  1. Älä valitse vastuuttomasti valmistettua tuotetta – vastuuton viljely ja ihmisten huonot työolot ovat tekstiiliteollisuudessa enemmän sääntö kuin poikkeus.
  2. Älä usko käärmeöljykauppiaita – monet yritykset kyllä myyvät vastuullisesti valmistettuja vaatteita, mutta vain silloin kuin heiltä niitä kysytään. Bulkkia tyrkytetään aina enemmän.
  3. Tutustu tuotteisiin huolella – älä varsinkaan hankintaa tehdessäsi vertaa halvimmin mahdollisin keinoin valmistettua bulkkituotetta kunnolla suunniteltuun ja valmistettuun.
  4. Älä osta huonoa painatusta – vaikka pohjana käytetty tuote olisi kuinka vastuullinen, karisee vastuullisuus romukoppaan siinä vaiheessa, kun käyttäjä ei enää käytä tuotetta rapistuneen printin tai haalistuneiden värien vuoksi.
  5. Odota saavasi hyvää ja reipasta palvelua – mököttäminen tai epäselvät vastaukset eivät ole kenenkään mielestä kivoja. Ansaitset aina hyvän palvelun.

Natualta tilatessasi saat harkiten valitut ympäristöystävälliset, eettiset ja ennenkaikkea kunnolliset painetut vaatteet. Saat ne rehdillä palvelulla, järkevään hintaan ja suoraan ovellesi toimitettuna.

Meille on tärkeintä, että olet tyytyväinen. Siksi meiltä voi tilata vain kunnollisia painettuja vaatteita vikkelällä ja asiantuntevalla palvelulla. Pyydä tarjous.

Aiheeseen liittyvää