Minulla on kokemusta kehnoista painatuksista – miten voin luottaa siihen, että Natualta saa hyviä?

Vaatepainatusten laatuun vaikuttaa todella monta erilaista tekijää. Näistä tärkeimmät ja eniten vaikuttavat muuttujat ovat aineistonkäsittelijän ja painajan ammattitaito, käytetyt laitteet ja painovärit (merkkaustekniikka) sekä tietenkin myös itse vaatteen laatu. Kaikissa näissä voi olla todella hurjiakin eroja ja moni Natuan asiakas on kertonut kauhutarinoita kehnoista painatuksista tai “painatuksista” (siirtokuvat jne.).

Suurin osa alan toimijoista on keskittynyt tehotuotettujen bulkkivaatteiden myyntiin, koska niissä on suurimmat volyymit. Ne myös usein merkitään halvimmin mahdollisin keinoin.

Kunnollisia painettuja vaatteita on oikeasti melko vaikeaa löytää ja ostaa. Suurin osa painoista tarjoaa sinulle esimerkiksi ympäristöystävällisesti valmistettua sertifioitua tuotetta vain, jos osaat sitä itse kysyä. Monilla ostajilla on kokemusta myös kehnoista siirtokuvista sekä halvimmin mahdollisin keinoin tehdyistä painatuksista.

Taustoihin voisi mennä todella syvällekin, mutta tuskin jaksaisit aiheesta pitkälle lukea. Siksi kannustamme sinua soittamaan meille ja juttelemaan, jos painatusten laatu epäilyttää. Juttelemme aiheesta mieluusti rehdisti ja suoraan.

Natualla taklaamme kehnoutta ja keskinkertaisuutta näin

Vaatteiden valinta. Natualla on tarkasti valitut laadukkaat vaatebrändit, joiden tuotteita testaamme itse ennen kuin tuotteella on mahdollisuus päästä Natuan sivuille ja valikoimaan.

Vaatteiden vastuullisuus. Miten tämä muka liittyy painatusten laatuun? Tätä ei moni ajattele, mutta kyse on simppelistä asiasta. Vastuulliset materiaalit ja vastuullinen vaatetuotanto on tavallista kalliimpaa. Siksi vaatteiden suunnitteluun ja laatuun todella panostetaan. Ei olisi kaupallisesti mitään järkeä tehdä esimerkiksi GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta FairWear-sertifioidulla tehtaalla laadullisesti huonoa painettavaa vaatetta.

Vastuulliset kunnon vaatteet ovat neulokseltaan tiheitä, pinnaltaan sileitä ja pehmeitä, nukattomia kunnon vaatteita – niihin syntyy siksi parempi painojälki.

Painotekniikat. Natua ei tee vaatteita kaikkein tyypillisin painotekniikoin: normaalina muovi-/öljyväripohjaisena seripainatuksena tai halvoilla/keskihintaisilla digitaalisilla paitatulostimilla. Käytämme kaikissa seripainatuksissa tavallista parempaa Waterbased ink -tekniikkaa ja digitaaliset painatukset tehdään järeällä, teollisen mittakaavan digipainokoneella, sille räätälöidyssä painoympäristössä.

Ammattitaito. Natuan painossa työskentelee vain todellisia ammattilaisia. Kokemusta painatuksista on yli 30 vuoden ajalta ja kunnianhimo uuden sekä paremman oppimiseen on luja. Esimerkiksi yllämainitun Waterbased ink -tekniikan opetteluun meni aikanaan yli puoli vuotta, jotta se voitiin ottaa laajamittaisesti käyttöön tuotannossa. Se on todella palkinnut. Jos et ole nähnyt Waterbased ink -seripainettuja vaatteita, suosittelemme todellakin testaamaan.

Yleinen vastuullisuus ja avoimuus. Me ei tahdota, että taustapeileistä näkyy mitään sotkua. Tästä syystä ollaan reiluja ja avoimia aina.

Kerrotaan rehdisti ja suoraan mitä voidaan tehdä ja miten se voidaan tehdä, niin että lopputulos olisi paras mahdollinen.

Meiltä saa tarvittaessa malleja ja meidät voi tavata joko livenä tai nykyaikaisesti etäyhteyksin. Emme mökötä, eikä meille juttelua kannata pelätä. Ohjaamme sinut mielellään vaikkapa naapuripainoon asioimaan, mikäli työ ei ole meille itselle sopiva. Jos joskus (onneksi harvoin) sattuu virhe, niin korjaamme sen tyylillä ilman ylimääräistä kitinää.

Natua on keskittynyt vain ja ainoastaan vastuullisesti valmistettuihin ja vahvasti sertifioituihin tavallista laadukkaampiin painettuihin vaatteisiin. Mitään muuta et voi meiltä ostaa.

Aiheeseen liittyvää