Voiko Natualta ostaa brodeedauksia?

Kyllä voi. Entä kannattaako vaatteeseen tehdä brodeeraus vai huikean hieno 3D-painatus? Se riippuu eniten merkattavasta tuotteesta. Nyrkkisääntönä yleensä on se, että moni hankkii takit ja liivit brodeerauksella, koska niitä voidaan toteuttaa painamalla hyvin rajoitetusti. Puuvillavaatteet, esimerkiksi t-paidat tai hupparit painatuksella puolestaan tehdään tyypillisimmin seripainettuina, joka on myös 3D-painatuksen tekniikka.

Kyse on ilman muuta myös makuasiasta – toiset pitävät entuudestaan tutusta, klassisesta brodeerauksesta merkkaustapana kun taas 3D-painatus ei ole monelle aivan niin tuttu, vaikka se onkin kasvattanut suosiotaan viime vuosina aivan huikean paljon.

Yksilöllinen brodeeraus tekee vastuullisesti valmistetusta, pitkäikäisestä ja kunnollisesta käyttövaatteesta entistä arvokkaamman ja se tosiaan sopii kaikkein parhaiten sellaisille vaatteille, joita ei pysty painamalla tekemään. Tällaisia ovat muun muassa erilaiset paksut ja topatut vaatteet, kuten takit ja liivit ja asusteet kuten pipot, lippalakit sekä muut hatut.

Natua on erikoistunut painettavissa tuotteissa vastuullisiin vaatteisiin ja painomenetelmiin. Emme halua tuottaa lisää uusiomuovia maailmaan. Brodeeraus ei ole poikkeus ja teemme nekin vastuullisesti.

Teemme brodeeraukset ympäristöystävällisillä, kevyesti kiiltävillä rayon-viskoosilangoilla, joka on selluloosasta valmistettava uusiokuitu. Rayon-viskoosi sopii hyvin valmiiden vaatteiden brodeeraukseen, koska langat ovat pehmempiä ja miellyttävämpiä kuin esimerkiksi brodeerauksissa yleiset uusiopolyesterilangat.

Emme toteuta takkeihin tai muihin brodeerattaviin tuotteisiin kumi-, nahka-, keinonahka- tai muita merkkauksia. Meidän mielestä on luonnollista, että vastuullinen tuote merkitään myös vastuullisella, siistillä tavalla.

Mikä ihmeen 3D-painatus ja miten se eroaa brodeerauksesta?

Kuten sanottua, klassisen brodeerauksen tuntee merkintätapana moni, mutta huikean hienot 3D-painatukset on monesti parempi ja hienompi keino toteuttaa kohokuvioita vaatteisiin, kun merkattava vaate on puuvillavaate, esimerkiksi huppari tai collegepaita.

Kestävyydessä 3D-painatus ei myöskään eroa vaatteeseen brodeeratusta kuviosta, sillä 3D-väri tarttuu kunnolliseen luomupuuvillavaatteeseen kuin uistin uppotukkiin.

3D-painatuksia brodeerauksen sijaan puoltaa puuvillavaatteissa monta syytä, muun muassa nämä:

  • 3D-painatus on brodeerausta kustannustehokkaampi erityisesti isokokoisissa kuvioissa.
  • 3D-painatus on brodeerausta monipuolisempi – sillä voi tehdä kohokuviot toteutettavalle kuviolla hienoimmalla tavalla: teräväreunaisena, pyöreäreunaisena tai esimerkiksi keskeltä kohoavana domepintana.
  • 3D-painatuksen voi tehdä ihan missä tahansa värissä tai vaikka liukuväripintoina. Brodeerauksissa ollaan brodeerauslankojen värien armoilla – joskin jo varastovärejä löytyy Natuan brodeeraustuotannosta yli 300 eri sävyä ja lisääkin saa tilaamalla.
  • 3D-painatuksen voi tehdä joko mattapintaisena tai kiiltäväpintaisena – brodeeraus rayon-viskoosilangoilla on aina kevyesti kiiltävä.
  • 3D-painatuksen voi tehdä kustannustehokkaasti saman seripainotuotannon yhteydessä vain osaan painettavaa pintaa (mahdollistaa hiblaustuntumaltaan todella kivoja efektejä).
  • 3D-painatus voi olla myös läpinäkyvä (brodeeraus ei).

Miinuspuolena brodeeraukseen verrattuna mainittakoon se, että kustannustehokas 3D-painatus vaatii minimissään 50-75 kappaleen painettavan erän, kun brodeerauksia voi tehdä kustannustehokkaasti pienempiinkin eriin.

Kun mietit kohokuvioitua vaatetta, suosittelemme, että kysyt meiltä mikä merkkaustapa sopii aineistollesi parhaiten – osaamme sen kyllä kertoa ja ehdottaa sopivinta tapaa. Klassiset brodeeraukset ovat takeissa upeita, mutta myös 3D:t aiheuttavat Natuan Showroomilla ja messuilla poikkeuksetta ihastusta.

Kätevimmin erilaisten erilaisten merkkaustapojen näkeminen ja hipeltäminen hoituu, kun sovit tapaamisen Showroomille Helsingin Pikku-Huopalahteen.

Jos et kerkeä paikalle tai asut kaukana, kysy voisimmeko lainata mallikappaletta postitse.

Aiheeseen liittyvää