Kuinka suuri painatus voi maksimissaan olla ja miten tiedän minkä kokoinen painatus on hyvä?

Paitapainatuksissa käytetään apuna painoalustoja, johon vaate tai kassi levitetään tasaiseksi pinnaksi. Tämä vaatepainamisen ominaispiirre koskee niin seri- kuin digipainatuksia. Nämä painoalustojen koot määräävät myös painatusten maksimikoot. Lisäksi on huomioitava painettavan sarjan pienin vaatekoko.

Seripainatukset – jos ei tehdä useita painotyökaluja, painatuksen maksimikoon määrää sarjan pienin painettava vaatekoko. Mikäli painettavassa sarjassa on esimerkiksi koot XS–2XL, maksimikoon määrää koko XS. Painatuksen on mahduttava ja istuttava nätisti XS-kokoon.

Digitaaliset painatukset – digipainatuksissa on sellainen mahtava ominaisuus, että painatuksen kokoa voidaan varioida paidan koon mukaan. Näin saadaan aikaiseksi visuaalisesti yhteneviä painosarjoja. Kokojakaumasta ja printin designista riippuen, tyypillisesti digipainettaviin sarjoihin tehdään 2–4 eri painatuskokoa.

Mitkä ovat painatusten maksimikoot?

Yksiselitteistä vastausta hyvälle painatuksen maksimikoolle ei ole. Voimme käyttää painossa jopa 50 x 70 cm tai 60 x 90 cm kokoisia painotyökaluja (rajoitetusti), mutta tällaisissa töissä tulee aina katsoa myös painettavaa designia sekä vaatteiden kokoja.

Jos suunnittelet aivan poikkeuksellisen suurta painatusta, näytä meille design ja kerro millaiseen vaatesarjaan haluaisit sen painettavan. Katsotaan yhdessä onnistuuko se.

Minkä kokoinen painatus on hyvä?

Ensimmäinen neuvo: älä stressaa. Jos et tiedä tai sinulla ei ole mielipidettä sopivasta painatuksen koosta, jätä se meidän huoleksi.

Natuan aineistovelholla on yli 30 vuoden kokemus värierotteluista, painatusten sijoitteluista sekä niiden mitoituksesta.

Hän on hommassa huippuammattilainen ja osaa taatusti mitoittaa painatuksen siten, että painettavasta sarjasta tulee upea. Me teemme sinulle digitaalisen näyttövedoksen ja tarvittaessa muokkaamme sitä. Kun olet vedoksen hyväksynyt, huolehdimme tarkemmasta mitoituksesta ja hienon sarjan painamisesta.

Voinko toivoa ihan tismalleen toiveideni mukaista painatuksen kokoa?

Tottakai voit. Se on myös aivan tyypillistä, varsinkin silloin kun painamme vaatteita asiakkaille, jotka käyttävät apunaan ammattisuunnittelijoita. Jos sinulla on oma näkemys tai tiedät minkäkokoisen painatuksen haluat, kerro se meille ja toteutamme toiveesi täsmällisesti.

Aiheeseen liittyvää