Kestävätkö painatukset pesuja?

Kun seripainatus tai digitaalinen painatus tehdään hyvin ja kunnolliselle vaatteelle, se kestää pesuja aivan yhtä pitkään kuin Stockmannilta ostamassasi, laadukkaan ja tunnetun muotimerkin vaatteessa.

Natualla olemme erikoistuneet vain ja ainoastaan vastuullisesti valmistettuihin kunnon vaatteisiin ja painatuksiin, joten meidän kanssa et koe kestävyydessä ikävää poikkeusta.

Aivan kaikkia painatuksia koskee muutamat tyypilliset lainalaisuudet – painetaan ne missä tahansa tai minkä vain brändin toimesta. Listasimme ne alle.

Huomioi nämä, jos haluat, että painettu vaate kestää mahdollisimman pitkään

Mekaaninen kulutus. Aivan kaikki seri- ja digipainatukset ovat alttiita mekaaniselle kulutukselle. Jos esimerkiksi raaputat painopintaa jollakin terävällä, se todennäköisesti kärsii. Toinen, puukkoa kevyempi esimerkki olkoon reppu tai auton turvavyö. Tarpeeksi kauan kun pidät reppua saman vaatteen kanssa, on sekä vaate että painatus altis kulumiseen.

Samasta syystä, monesti kehnosti valmistetut tehotuotetut hupparit ja t-paidat nukkaantuvat herkästi.

Pesu aivan liian korkeassa lämpötilassa painatus ulospäin. Kaikista vaatteista löytyy pesuohjeet, joita noudattamalla myös printit pysyvät kunnossa. Suosittelemme painetuille vaatteille pesua siinä lämpötilassa, joka pesulapusta löytyy ja vaate aina väärinpäin käännettynä.

Huomionarvoista on se, että suurin osa vastuullisista vaatevalmistajista suosittelee 30 asteen pesulämpötilaa, mutta vain siksi koska se on ekologisempaa – ei printtien kestävyyden vuoksi. Jos olet tottunut pesemään 40 asteessa, ei painatus siitä helposti kärsi.

Painatuksen venyttäminen kun vaate on märkä. Kaikki paitapainatukset ovat alttiita halkeamiselle, jos niitä venytetään silloin kun vaate on märkä. Printit kestävät kuivana venyttelyä, mutta voivat haljeta märkinä venytellessä.

Painatuksen silittäminen suoraan sen päältä. Jos silität painettuja vaatteita, ne tulee kääntää väärinpäin. Kuuma silitysrauta ja painatuksen silittäminen suoraan sen päältä on huono kombo.

Kuivausrumpu. Vaatteiden kuivaamista kuivausrummussa koskee tavallaan sama lainalaisuus kuin ensiksi mainitussa mekaanisessa kulutuksessa. Jos et käännä printtivaatetta siten, että painatus on sisäänpäin, kuluttaa kuivausrummun pinta lopulta painatusta. Koska kunnolliset painatukset ovat todella kestäviä, tämä tapahtuu hitaasti, mutta lopulta myös varmasti. Kehnosti tehdyt painatukset ovat asia erikseen. Ne voivat haljeta, haalistua ja kulua jo ihan ensipesuissa ja kuivauksissa.

Kun otat huomioon nämä viisi asiaa, aivan kaikki vaatekaapistasi löytyvät painetut vaatteet tykkäävät ja kestävät käytössäsi tavallista pidempään.

Aiheeseen liittyvää