Paitojen painatus: Suosituimmat painoaiheet

Millainen on suosituin paitojen painatus? Avasimme arkistojamme ja kokosimme listan kolmesta suosituimmasta painatusaiheesta. Lue, miten suosituimpia paitojen painatuksia toteutetaan?
Paitojen painatus: suosituimmat painoaiheet
Älä värjää t-paitoihisi turhia värejä. Suosituin t-paidan ja painatuksen yhdistelmä on vuodesta ja vuodenajasta toiseen musta t-paita valkoisella painatuksella.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Paitojen painatus ei ole salatiedettä. Suosituimmat t-paitojen painatukset voidaan jakaa karkeasti kolmeen erilaiseen kategoriaan. Tässä kirjoituksessa on esitelty kolme suosituinta paitojen painatusta.

  T-paitojen käyttötarkoituksella on monesti myös vaikutus siihen, millainen painatus paitaan painetaan.

  1. Paitojen painatus: logot ja tunnukset

  Logopainatus on kaikista suosituin paitojen painatus. Tämä ei toisaalta yllätä, sillä suurin osa asiakkaistamme on yritysasiakkaita, jotka haluavat näkyvyyttä t-paitojen avulla. Yrityksen logo on luonnollinen valinta painatukseksi.

  Logot suunnitellaan yleisesti vektorigrafiikkana, jolloin ne sopivat painatusaineistoksi sellaisenaan. Painatuksen Pantone-väri katsotaan graafisesta ohjeesta tai painatuksessa voidaan käyttää valkoista väriä, joka on paitapainatusten suosituin väri.

  T-paitojen tyyliin voi vaikuttaa muun muassa paidan ja painatuksen värillä. Negapainatukset, eli valkoiset painatukset ovat todella suosittuja. Suosituin paidan ja painatuksen yhdistelmä on vuodesta toiseen musta t-paita ja valkoinen painatus.

  Toinen erityisen suosittu yhdistelmä on yrityksen brändivärin mukainen t-paita ja valkoinen painatus.

  Logon tai tunnuksen tyyliin voi vaikuttaa myös erikoispainatuksilla, kuten alempana olevissa Wolt:n t-paidoissa, jotka on painettu kiiltävällä kohopainatuksella, mustalla värillä mustalle paidalle.

  Alla esimerkkejä erilaisita paitojen painatuksista logojen ja tunnuksien kera.

  Alvar Aalto

  Alvar Aalto -säätiön paitojen painatus tehtiin seripainatuksella Stella Wants t-paidalle. Tyylikäs Aalto-maljakon muotoinen painatus painettiin kaksi kertaa valkoisella. Alvar Aalto -säätiön painatus on erinomainen esimerkki perinteisestä seripainatuksesta.

  Alvar Aalto, musta t-paita ja valkoinen painatus
  Alvar Aalto -säätiön mustat t-paidat valkoisella logopainatuksella, jossa on legendaarinen Aalto-maljakon muoto.

  Smartly.io

  Smartly.io paitojen painatus tehtiin seripainatuksella Stanley Leads t-paidalle. Valkoinen painatus painettiin kahteen kertaan, jotta painatuksesta tuli kirkkaan valkoinen.

  Logopainatukset ovat seripainettuna tarkkoja sekä muodoiltaan että väreiltään. Siksi seripainatus on yleisin painotapa paitojen logopainatusten toteuttamiseen.

  Smarly.io, musta t-paita ja logopainatus
  Smarly.io:n mustat t-paidat logopainatuksella.

  Wolt

  Wolt halusi Slush-tapahtumaan erikoisemmat t-paidat. Paidaksi valikoitui Stanley Leads. Painoimme t-paitoihin Wolt-logon kiiltävällä kohopainatuksella, joka on seripainatuksen erikoistekniikka.

  Perinteinen seripainatus on suosituin ja kestävin tapa painaa paitoja. Se tarjoaa myös lukuisan määrän erikoisempia mahdollisuuksia. Voi sanoa, että kaikenlaiset paitojen painatukset, joita näet vaatekaupoissa muotimerkkien tuotteissa ovat mahdollisia toteuttaa seripainatuksella.

  Wolt, musta t-paita ja musta kohopainatus
  Woltin mustat t-paidat painettin kohopainatuksella, joka on seripainamisen erikoistekniikka.

  2. Paitojen painatus: tekstipainatukset

  T-paitoihin painetaan monesti myös tekstiä. Painetut t-paidat ovat erinomainen tapa viestiä ulos napakoita asioita yrityksesi brändistä, arvomaailmasta, tuotteista tai palveluista.

  Tekstin kanssa on hyvä muistaa, ettei paitaan kannata raapustaa romaania. Monesti pelkkä slogan riittää. Yksinkertainen on kaunista.

  Alla esimerkkejä paitojen painatuksista, joissa on käytetty tekstiä osana painatusta.

  Valio

  Valion paitojen painatus Työ ei syrji -kampanjapaitoihin painettiin seripainossa Stanley Leads unisex t-paidoille. Valkoinen painatus erottuu paidasta hyvin, kun painatuksen ja paidan värillä on keskenään suuri kontrasti.

  Valion t-paidat ovat loistava esimerkki negapainatuksesta, jossa paidan väriksi on valittu yrityksen brändiväri ja painatukseen on yhdistetty sekä kampanjan slogan että kampanjan kumppanin logo. Lisäksi hihaa on hyödynnetty kampanjan hashtagin viestimiseen.

  Valio, sininen t-paita ja valkoinen painatus
  Työ- ei syrji -kampanjan paidoissa yhdistyivät yritystunnukset ja kampanjan viesti: työ ei syrji.

  STTK

  STTK:n paitojen painatus tehtiin vesiohenteisilla väreillä. Vesiohenteisilla painoväreillä saadaan ohuentuntuinen painatus vaaleille paidoille. Time is money -painatuksen lisäksi paidan selkäpuolelle painettiin STTK:n logo.

  STTK, valkoinen t-paita ja musta painatus
  STTK:n paidoissa komeilee edessä iso sanonta, joka on varmasti kaikille tuttu. Aika on rahaa.

  MSC Finland

  MSC Finland -organisaation paitojen painatus tehtiin seripainatuksella EarthPositive EP01 unisex t-paidoille. MSC:n tehtäviin kuuluu vastuullisen kalastuksen sertifiointi.

  On luonnollista, että heidän painetut vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja. Villinä vastuulliseen kalaan -tekstipainatus onkin kuin kotonaan vastuullisesti tuotetussa EarthPositiven t-paidassa.

  MSC, valkoinen t-paita ja sininen painatus
  MSC:n t-paidoissa komeilee kehotus toimimaan vastuullisesti.

  3. Paitojen painatus: kuvitukset ja kuvamaiset painatukset

  Kolmen suosituimman kategorian joukkoon mahtuu myös erilaiset kuvitukset ja kuvamaiset paitojen painatukset. Kuvituksista iso osa suunnitellaan vektorigrafiikkana ja niiden painatukset tehdään monesti seripainatuksella.

  Valokuvamaiset paitapainatukset tehdään lähes poikkeuksetta digitaalisella painatuksella. Digitaalinen painatus mahdollistaa CMYK-värien käytön, jolloin valokuvamaisiin painatuksiin saadaan paljon sävyjä.

  Tummiin paitoihin painetaan kuvan alle aina valkoinen väri, jolloin painatuksista tulee mahdollisimman väritarkkoja.

  Huom! Monesti valokuvamaisia paitapainatuksia tehdään siirtokuvana. Siirtokuvatekniikkaa ei kannata verrata kunnolla tehtyyn digipainatukseen, sillä lopputulos on hyvin erilainen.

  Siirtokuvatekniikalla paitaan prässätään erikseen tulostettu ja leikattu kuva. Natualla emme tee lainkaan kuvamaisia painatuksia siirtokuvalla, koska niistä tulee muovisen tuntuisia, helposti hiostavia länttejä. Ne eivät näytä hyvälle tai kestä yhtä hyvin käyttöä ja pesuja kuin suoraan paitaan painettu painatus.

  Jos kaipaat lisätietoa erilaisista painatuksista, kannattaa lukea opas erilaisiin paitapainatuksiin.

  Emme suosittele myöskään painetun ja prässätyn paidan suoraa hintavertailua, sillä siirtokuva ja prässäys on halvin tapa, jolla toreilla ja kiinakaupoissa myydyt paidat pääosin toteutetaan. Aito ja oikea paitapainatus on tapa, jota muotimerkit ja retail-valmistajat enimmäkseen käyttävät.

  Kaffa Roastery

  Kaffa Roasteryn paitojen painatus on mainio esimerkki digitaalisen painatuksen mahdollisuuksista.

  Kaffa Roasteryllä oli erityisenä toiveena, ettei kuvitusmaisesta painatuksesta saa tulla muovisen tuntuinen läntti. Painatuksesta haluttiin mahdollisimman ohut, pehmeä ja hengittävä.

  Teimme paitojen painatukset keravalaisen kerrostalokaksion hintaisella digitaalisella painokoneella, joka tekee ohutta ja kestävää jälkeä vesiohenteisin, ympäristöystävällisin värein.

  Digitaalisesta paitapainatuksesta tulee erityisen hyvä, kun pohjana on sileäpintainen, kunnon t-paita. Kaffa Roasteryn paidaksi valikoitui Stanley Leads unisex t-paita.

  T-paita painatukset Kaffa Roastery, digitaalinen painantus tummanharmaalle t-paidalle
  Kaffa Roasteryn kuvamaiset painatukset on tehty digitaalisella painatuksella, joka on paras tekniikka valokuvamaisiin paitapainatuksiin.

  Jyväskylän kaupunginteatteri

  Jyväskylän kaupunginteatterin paitojen painatus tehtiin digitaalisella painatuksella. Kuvitusmainen painatus on häivytetty pehmeästi paitaan ilman, että painatus muodostaa ympärille laatikkomaista efektiä.

  Siirtokuvatekniikalla teräväreunainen laatikko olisi tälle painatukselle väistämätön.

  Jekyll & Hyde musta t-paita ja monivärinen kuvamainen paitapainatus
  Jyväskylän kaupunginteatterin t-paitoihin painettiin paidan väriin sulavasti istuva utuinen painatus.

  Futurice (Futustonia-tapahtuma)

  Futustonia t-paitojen painatus tehtiin perinteisellä seripainatuksella. Kun värikkäille tekstiileille painetaan värillisiä printtejä, painamme värien alle aina peittovalkoisen. Näin muut värit saavat puhtaan valkoisen pohjavärin.

  Futustonia tapahtumapaidat ovat myös malliesimerkki hyvästä paidan ja painatusvärien yhdistelmästä.

  Futuricen vihertävä meleerattu t-paita ja monivärinen t-paita painatus
  Futuricen Futusonia t-paita painatukset tehtiin seripainatuksella. Tässä painatuksessa on seitsemän väriä: sininen, punainen, keltainen, vihreä, harmaa sekä valkoinen väri kahdesti (peittävä, puhdas valkoinen).

  Yhteenveto – suosituimmat paitojen painatukset

  Vuodesta toiseen ylivoimaisesti suosituin paitojen painatus on logopainatus värilliselle tai mustalle t-paidalle, valkoisella värillä tai valkoisen ja brändivärien yhdistelmänä.

  Monesti tuotteet eivät muuta kaipaakkaan. Yksinkertainen on kaunista, kun painatus on tehty hyvin.

  Kun tarvitset t-paitoja logopainatuksella, suosittelemme ensisijaisesti Stanleystella Creator unisex t-paitoja, sillä siitä on eniten värivaihtoehtoja.

  Se on hinta-laatusuhteeltaan verraton 100% luomupuuvillasta tehty t-paita.

  Creator on Stanleystellan vuoden 2019 uutuustuote, joka korvaa vuoden 2019 aikana suosituimman t-paitamme Stanley Leadsin. Se on kaikinpuolin parannettu, tuhdimpi malli Leadsistä.

  Paitapainatusten suunnittelussa ei muutenkaan kannata jäädä sormi suuhun miettimään, vaikka painatus olisi logopainatusta monimutkaisempi.

  Kunnon paitapainon tehtäviin kuuluu auttaa, sillä paras lopputulos syntyy, kun painatukselle valitaan tuotteen, painosmäärän ja painatuksen mukaan parhaiten soveltuva toteutustapa.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Lue myös

  T-paitojen painatus: Vinkit, joilla säästät rahaa
  Millainen on hyvä paitapainatus?
  Aineisto-opas: painetut vaatteet
  T-paidat painatuksella tuotevalikoima

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.