Hupparien painatus: 7 esimerkkiä painetuista huppareista

Millainen on kunnollinen hupparien painatus? Tämä kysymys herää monesti, kun keskustelen puhelimitse asiakasehdokkaamme kanssa siitä, miten hänen tarpeeseen sopivat painetut hupparit kannattaisi toteuttaa.
Hupparien Painatus 7 Esimerkkia Painetuista Huppareista
Seripaino on siitä mukava painotekniikka, että se mahdollistaa pitkälti kaikki erilaiset painatukset. Kuvassa 3D-kohopainatus.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Huppareiden, kuten muidenkin tekstiilien painatukseen sisältyy erilaisia kommervenkkejä, jotka huomioimalla sinun on helpompaa miettiä omaa hupparihankintaasi.

  Olen aiemmin kirjoittanut hyvän hupparin tunnusmerkeistä, joten en käsittele itse hupparia tässä kirjoituksessa lainkaan. Tämän kirjoituksen tarkoitus on avata esimerkkien avulla, millaisia huppareita olemme asiakkaillemme painaneet ja miksi niitä ollaan päädytty painamaan niille valituin painotavoin.

  Jos olet kiinnostunut myös kunnon hupparin tunnistamisesta, lue: Mistä tunnistat hyvät hupparit?

  Hupparien painatus seripainossa

  Aito.ai –hupparipainatus normaaleilla seripainoväreillä

  Aito.ai:n hupparipainatus on klassinen esimerkki tavasta painaa hupparit. Hupparit omalla logolla on vuodesta toiseen suosituin tapa tehdä huppareiden painatus. Ne painettiin osana tuotesarjaa, johon kuului lisäksi t-paitoja. Yhteensä tuotteita painettiin 100 kappaletta.

  Hupparit Painatuksella Aito Paitapaino Natua
  Aito.ai hupparien painatus on tehty seripainatuksella.

  Toteutimme painatuksen heille elokuussa 2018, jolloin painatustavaksi valikoitui normaali seripainatus. Miksi?

  Aito.ai oli määritellyt graafisessa ohjeistossaan väreilleen myös Pantone-sävyt, joilla seripainatukset aina tehdään. Näin saadaan toteutettua väritarkka painatus juuri oikeilla brändiväreillä, kun painatuksen alle painetaan lisäksi peittovalkoinen.

  Väritarkan lopputuloksen lisäksi myös 100 kappaleen kokonaispainoerä tukee tekniikkana seripainatusta. Tämän kokoluokan painoerässä on lähes poikkeuksetta kustannustehokkainta toteuttaa hupparipainatus seripainossa.

  HiQ-hupparipainatus normaaleilla seripainoväreillä

  HiQ:n hupparien painatus on toinen klassinen, tai oikeastaan kaikkein klassisin esimerkki hupparipainatuksesta. Siinä yhdistyvät kaikki hupparipainatuksessa suosituimmat seikat: vetoketjullinen huppari mustana ja valkoisella logolla vasemmassa rintapielessä.

  Hupparit Painatuksella Hiq Paitapaino Natua
  HiQ:n hupparipainatus on toteutettu seripainossa painamalla logo kaksi kertaa valkoisella.

  Heille olemme painaneet huppareita joulukuussa 2018. Tähän erään kuului paljon erilaisia painatuksia. Yhteismäärän lähennellessä 150 kappaletta, tilauksesta syntyi kustannustehokas, vaikka erilaisia painatuksia olikin paljon.

  Jos hupparipainatus on valkoinen logo, painamme aina valkosen värin kahdesti, sillä tämä on ainoa keino tehdä logosta kirkkaan ja tasaisen valkoinen.

  Qvik-huppareiden painatus Waterbased Ink -seripainoväreillä

  Aiemmin vesiohenteiset värit sopivat käyttöön ainoastaan, jos hupparipainatus tehtiin vaaleaan huppariin joko mustalla värillä tai pastellisävyisenä. Muut värit eivät tekniikalle sopineet.

  Mustat hupparit painatuksella, Qvik logopainatus
  Qvik:n hupparipainatus on toteutettu seripainossa painamalla logo kaksi kertaa valkoisella. Painatus on tehty uudella, entistä parempaa painolaatua tarjoavalla Waterbased Ink -seripainotekniikalla.

  Tähän on hiljattain tullut muutos. Vuoden 2019 syksystä alkaen olemme painaneet lähes kaikki seripainettavat työmme uusilla ympäristöystävällisillä Waterbased Ink –seripainoväreillä. Miksi vaihdoimme painotapaa?

  Yksi syy on tietenkin värien entistä parempi ympäristöystävällisyys, joka sopii Natuan arvoihin kuin voisilmä puuroon. Lisäksi uusi painotekniikka mahdollistaa kaikkiin painatuksiin tasaisemman painojäljen sekä terävämmät reunat. 

  Painotapa on Qvik-huppareissakin se klassisin. Valkoinen logo vasemmassa rinnassa. Myös Waterbased Ink –väreillä painamme valkoisen aina kahteen kertaan. Näin painopinnasta tulee tasainen ja kirkas valkoinen.

  Ylipäätään Waterbased Ink –painovärit mahdollistavat sekä huppareihin että t-paitoihin sellaisen huippulaatuisen painojäljen, jota et ole tottunut aiemmin näkemään.

  Työeläkeyhtiö Varman huppareiden painatus Waterbased Ink -seripainoväreillä

  Työeläkeyhtiö Varman hupparien painatus on tehty vastaavasti kuin Qvik, uudella Waterbased Ink -tekniikalla. Varman henkilökunnalle painoimme satoja huppareita, joten kunnolla tehty seripainatus on heidän huppareissaan ainoa ja oikea kustannustehokas valinta.

  Mustat hupparit painatuksella, Varma logopainatus
  Työeläkeyhtiö Varman hupparipainatus toteutettiin huppareiden selkään uudella Waterbased Ink -seripainotekniikalla. Se mahdollistaa isoissa sarjoissa kestävimmän painatuksen ja lisäksi jälki on todella terävää.

  Varman huppareissa ”Mieletön muutos!” -typografia sisältää monia ohuita linjoja. Uusi Waterbased Ink -tekniikka on entistä tarkempi painotapa ja sillä saadaan toteutettua ohuetkin linjat todella terävästi – painojäljestä ei tule suttuinen.

  Työeläkeyhtiö Varmalle olemme painaneet huppareita useita satoja, useassa painoerässä. Säilytämme kaikissa seripainatuksissa työkaluja aina 6 kuukauden ajan edellisestä tilauksesta, jolloin mahdollisiin lisätilauksiin saadaan kustannussäästöjä.

  Hupparit logolla on suosituin tapa tehdä huppareiden painatus. Moni asiakkaistamme tilaa huppareita henkilökunnan käyttöön. Yhtenäiset hupparit on mukava tapa muistaa henkilökuntaa.

  Columbia Road hupparien digitaalinen painatus

  Yksisarvisia emme paina huppareihin aivan joka perjantai, mutta sellaisiakin olemme Columbia Roadille vuoden 2018 lopussa tehneet. 

  Yksisarvishuppareiden painatus tehtiin digitaalipainokoneella, koska eri sävyjä oli painatuksessa lähes kaksikymmentä ja painosmäärä kohtuullisen pieni.

  Hupparit Painatuksella Columbia Road Paitapaino Natua
  Columbia Road -konsulttiyhtiön hupparipainatus toteutettiin digitaalisesti, koska painettu erä oli melko pieni ja värejä painatuksessa paljon.

  Digitaalinen painatus on tällaiselle työlle oikea valinta, sillä se on kustannustehokkain painotapa, kun painettavia sävyjä on paljon, painosmäärä pienehkö tai jos painatus sisältäisi valokuvamaisia piirteitä tai liukuvärejä.

  Natualla teemme digitaaliset painatukset keravalaisen kerrostalokaksion hintaisella, järeällä teolliseen tuotantoon tarkoitetulla digitaalipainokoneella, jolle on rakennettu oma eristetty tuotantotilansa.

  Digitaalinen painatus on herkkä tekniikka virheille – siksi se vaatii osaamista ja siksi laatuvaihtelut voivat olla todella huimia, jos vertaa painatuksia esimerkiksi teollisen digipainatusten ja pienimpien digiprinttereiden välillä. Suosittelenkin, että ostaessa digipainatuksia, varmista aina, että ne tehdään kunnon laitteilla.

  Dis -hupparien painatus seripainossa mustalla värillä mustaan huppariin

  Dis-hupparit toteutimme seripainossa loppuvuonna 2018 osana sarjaa, jossa painoimme myös HiQ-huppareita (esimerkki 2). Näissä huppareissa asiakkaan toiveena oli niin sanottu camo-efekti, jossa painatuksesta ei tule erityisen silmille hyppivä.

  Hupparit Painatuksella Dis Paitapaino Natua
  Dis-hupparit eivät ole aivan perinteisimpiä hupparipainatuksia. Ne painoimme mustalla värillä mustalle hupparille, jolloin saadaan aikaiseksi niin sanottu camo-efekti.

  Jos painetaan mustaa mustalle, sitä ei voi tehdä aivan tavallisin keinoin, sillä painatuksesta tulee herkästi liiankin näkymätön. Konsteja mustalla mustalle painamiseen on muutamia.

  Ensimmäinen konsteista on painatuksen kevyt prässäys painatuksen jälkeen, kuten näissä Dis-huppareissa on tehty. Tällöin saadaan aikaiseksi painatukseen kevyt kiilto, jolloin se erottuu mustasta hupparista, vaikka painatus ei ole erityisen paksu.

  Toinen keino on käyttää mustan eri sävyjä. Eri valmistajien mustat tuotteet ovat myös hieman eri sävyisiä mustia, joten niissä voidaan käyttää tarpeen mukaan joko hieman vaaleampaa tai tummempaa mustaa halutun efektin aikaansaamiseksi. 

  Kolmas keino on 3D-painatus, josta seuraava esimerkki.

  Mustaa mustalle painettaessa kannattaa luottaa aina painon asiantuntemukseen – mustaa painetaan mustalle yllättävän usein, joten painon tulee osata tässä asiakasta ohjeistaa. Paras keino tähän painotapaan on aina seripainatus.

  Mainframen hupparien painatus seripainossa mustalla värillä mustaan huppariin 3D-kohopainatuksena

  Mainframelle teimme hupparipainatuksia marraskuussa 2019. Painosmäärä oli pieni, mutta heille tärkeintä oli erottuvuus ja laatu. Samaan aikaan painettiin myös t-paitoja.

  Mustat hupparit painatuksella, Mainframe logopainatus kohopainatuksella
  Mainframen hupparipainatus on toteutettu 3D-erikoistekniikalla mustalla värillä mustaan huppariin.

  Työtavaksi sekä huppareille että t-paidoille valikoitui kevyesti kiiltävä 3D-kohopainatus, jonka toteutimme seripainossa. Huppareihin tehtiin vasempaan rintaan pieni ja tyylikäs logo ja selkään iso 3D-kohopainatus – molemmat painatukset mustalla mustalle.

  Seripaino on siitä mukava painotekniikka, että se mahdollistaa pitkälti kaikki erilaiset painatukset, joita olet tottunut Zalandolta tai Stockmannilta ostamissasi painetuissa vaatteissa kokemaan ja näkemään.

  Monesti 3D-painatuksia tehdään paksuihin huppareihin brodeeraamalla. Omasta mielestäni 3D-kohopainatus on tyylikkäämpi tapa toteuttaa laadukkaat hupparit, koska painettu jälki on poikkeuksetta reunoiltaan brodeerausta terävämpää. Lisäksi painatus mahdollistaa rajattoman Pantone-väriavaruuden, kun taas brodeerauksissa valinnassa ollaan brodeerauslankojen värien varassa.

  Tärkeimmät vinkit hyvään hupparipainatukseen

  Painetut hupparit ovat poikkeuksetta arvokas ja pitkäikäinen hankinta. Siksi niiden valintaan kannattaa panostaa. Toivon, että antamani esimerkit auttavat sinua oikean tavan valitsemisessa omille hupparipainatuksillesi.

  Huppareiden ostajan muistilista

  Lopuksi listaan muutaman tärkeän vinkin, jotka voivat auttaa valinnassasi:

  • Jos tarkoituksenasi ei ole päivän parin promootiokäyttö, älä koskaan valitse kaikkein halvinta hupparia – laatuerot ovat suuria ja mielestäni hupparin kuuluu kestää aikaa ja kymmeniä pesukertoja.
  • Ennen kuin kysyt painolta tarjouksen, mieti tarkasti kuinka monta hupparia tarvitset ja mitä niihin painetaan – se auttaa painoa suosittelemaan oikeaa painotapaa, etkä päädy toteuttamaan huppareita väärin tavoin.
  • Jos määrätarve on todella pieni, mieti voisiko samalla painatuksella tehdä muitakin tuotteita, esimerkiksi collegepaitoja tai t-paitoja – pienet painosmäärät ovat varsinkin seripainettuna kappalehinnaltaan arvokkaita ja toisaalta useimmiten seripainatus on huppareille paras painotapa. Mieti voisitko tehdä yhdistelmätilauksen – monesti saat t-paidat lähes kaupan päälle verrattuna aivan pienimpään hupparitilausmäärään.
  • Vältä siirtokuvan käyttöä hupparipainatuksissa. Arvokas tuote ei ansaitse halvinta painatuskeinoa, joka usein ei ole kestävä. Painatus kuluu käytössä huomattavasti nopeammin kuin huppari itse.

  Natuan valmistajien valikoimissa on muutamakymmentä vastuullisesti valmistettua kunnon hupparia, joista olemme itse testanneet valikoineet valmiiksi valmistajiemme parhaat tuotteet. Jos tarvitset apua, olemme apunasi, mitä ikinä kysymyksiä mieleesi juolahtaa.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Lue myös

  Millainen on hyvä paitapainatus?
  Aineisto-opas: painetut vaatteet
  Huppareiden painatus: miten löydät hyvät painetut hupparit?

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.