Huppareiden painatus: Miten löydät hyvät painetut hupparit?

Kunnon huppareita on pirskatin vaikeaa löytää. Tuhrasimme itsekin sellaisten etsimiseen ennen Natuan perustamista todella paljon aikaa. Sittemmin, erilaisten kokemusten myötä, valinta on tullut helpommaksi. Nyt haluamme jakaa kanssasi näitä kokemuksia.
Huppareiden painatus miten loydat hyvat painetut hupparit
Yksisarvinen chilisarvella varustettuna ei ole aivan jokapäiväinen huppareiden painatus. Sellaisenkin olemme tehneet. Suosituimpana hupparipainatuksena pintansa pitää vuodesta toiseen logopainatus.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Huppareiden painatus on poikkeuksetta arvokasta työtä verrattuna t-paitojen painatukseen. Kukaan ei myöskään halua päällensä huonoa hupparia. Painettujen huppareiden ostajana sinulla on edessäsi kaksivaiheinen tie: haluat varmastikin löytää kunnon hupparit ja sen lisäksi varmistaa, että saat huppareihin laadukkaan painatuksen.

  Olemme kasanneet tähän kirjoitukseen meidän kokemuksia ja tietoa huppareista, suosituista huppareiden painatuksista sekä esimerkkejä hyviksi havaitsemistamme hupparimalleista.

  Jos mielessäsi pyörii huppareiden painatus, tästä kirjoituksesta on toivon mukaan sinulle paljon iloa. Käydään siis asiaan.

  Miten huppareita painetaan?

  Huppareita painetaan samoilla tekniikoilla kuin t-paitoja. Kun katselet kaupassa muotimerkkien painettuja huppareita, ovat ne lähes poikkeuksetta painettu seripainatuksella.

  Seripainatus on yleisin ja monipuolisin tapa tehdä huppareiden painatus.

  Seripainatus ei puolestaan ole parhaimmillaan kun painatusmäärä on pieni ja painatus on valokuvamainen tai sisältää valtavasti värejä. Silloin painatukset kannattaa tehdä digitaalisella painatuksella.

  Natualla painamme huppareita järeillä seripainolaitteilla ja keravalaisen kerrostalokaksion hintaisella digitaalisella painokoneella.

  Huppareiden painatus seripainatuksella

  Seripainotekniikalla painovärit painetaan tasoina hupparille. Jokaiselle painovärille tehdään oma työkalu, jota kutsutaan seulaksi. Seulat ovat tiheää verkkoa jotka päästävät painovärin läpi kohdista, joissa painatuksesi on.

  Seripainatus tehdään aina väritarkasti Pantone-väreillä.

  Parhaiten seripainaminen soveltuu logojen, tekstien ja selkeälinjaisten kuvituksien painamiseen. Hupparit logolla, tekstillä tai selkeälinjaisella kuvituksella painetaan lähes poikkeuksetta seripainossa, kun painatusmäärä on 30 kappaletta tai enemmän.

  Seripainatuksella voidaan painaa monenlaisia painatuksia ja erikoisefektejä, kuten 3D-painatuksia, mustaa mustalle camo-painatuksia tai esimerkiksi disharge ink -painatuksia syövyttävin värein.

  Simosol -vetoketjulliset hupparit värikkäällä logopainatuksella
  Simosol-huppareiden logopainatus on tehty seripainatuksella. Simosol-huppareiden painatus on kolmivärinen seripainatus. Valkoinen väri on painettu kaksi kertaa logo-osaan ja kerran keltaisen merkin alle.

  Mikäli haluat yksityiskohtaisempaa tietoa painatuksien erosta, kannattaa lukea paitapainatukset-opas.

  Huppareiden painatus digitaalisella painatuksella

  Huppareita voidaan painaa myös digitaalisilla painokoneilla. Digitaalinen painatus soveltuu erityisen hyvin painatuksiin, joissa on paljon värejä tai painatus sisältää liukuvärejä. Valokuvamaiset painatukset tehdään lähes poikkeuksetta digitaalisella painatuksella.

  Digitaalinen painatus soveltuu erityisen hyvin painatuksiin joissa on paljon värejä tai painatus sisältää liukuvärejä.

  Columbia Roadin harmaat hupparit isolla digitaalisella rintapainatuksella
  Columbia Road -konsulttiyhtiön huppareiden painatus tehtiin digitaalisella painatuksella. Moniväriset kuvat sopivat mainiosti digitaaliselle paitapainatukselle.

  Digitaalisessa painatuksessa käytetään vesiohenteisia värejä. Paperille painamisen tapaan väritekniikka on prosessiväritekniikkaa (CMYK), sillä erotuksella että painatuksissa on mukana myös valkoinen väri. Ilman valkoista, digitaalinen paitapainaminen olisi värillisiin tuotteisiin mahdotonta.

  Digitaalisen painatuksen pinta on ohuehko ja hyvin hengittävä, vaikka painatus olisikin todella suurikokoinen.

  Digitaalisella painatuksella voidaan tehdä isoja valokuvamaisia printtejä, jotka eivät ole kovantuntuisia, halkeilevia laattoja, kuten monilla siirtokuvapainatuksilla on tapana olla.

  Meidän mielestämme siirtokuvapainatus paksuihin tuotteisiin, kuten huppareihin, on aina väärä valinta. Kestävät ja kunnolla valmistetut hupparit ovat käytössä todella pitkäikäisiä – siirtokuvapainatus ei ole.

  On aivan tavallista, että paksuissa tuotteissa siirtokuvapainatus rapistuu huomattavasti nopeammin kuin itse vaate.

  Siksi teemme Natualla siirtokuvapainatuksia ainostaan vaatteiden sisäpuolisiin merkintöihin, esimerkiksi paidan niskaan tehtäviin brändäyksiin. Muita siirtokuvapainatuksia emme lähtökohtaisesti suosittele.

  Digitaalisissa painokoneissa on valtavia eroja ja termi digitaalinen painatus ei monesti sellaisenaan ole vertailukelpoinen eri toimijoiden välillä. Tämä johtuu siitä, että digitaalsiia painokoneita on olemassa valokuvaamojen pienistä tulostimista järeisiin teollisiin tulostimiin.

  Digitaalinen painatus on parhaimmillaan, kun se tehdään järeällä teollisen mittakaavan digipainokoneella.

  Huppareiden suosituimmat värit ja painatukset

  Suosituin huppareiden painatus on hupparit firman logolla. Tämä ei toisaalta yllätä, sillä suurin osa asiakkaistamme on yritysasiakkaita, jotka tilaavat huppareita yrityksensä työntekijöille.

  Logopainatus on siitä kätevä, että logot suunnitellaan yleisesti vektorigrafiikkana, jolloin ne sopivat painatusaineistoksi sellaisenaan.

  Väritkin ovat yleensä aineistoissa valmiiksi oikein.

  Mikäli aineistoahdistus iskee, me autamme parhaamme mukaan. Tarkistamme aina asiakkaiden aineistot ennen painamista ja varmistamme, että kaikki on kunnossa.

  Logopainatus sijoitetaan vetoketjuhuppareissa useimmiten vasemmalle rintaan ja vetoketjuttomissa huppareissa keskelle rintaa. Muita suosittuja painatuspaikkoja ovat muun muassa huppareiden hihat tai selkä, jonne monesti painetaan myös sloganeita.

  Mustat hupparit valkoisella painatuksella

  Väriyhdistelmien kestohitti on musta huppari valkoisella painatuksella. Tämä on klassinen kombo, josta tulee varmasti vähiten mutinaa, jos tilaat hupparit isommalle joukolle.

  Musta huppari valkoisella painatuksella on ylivoimaisesti Natuan myydyin hupparin ja painatuksen kombo.

  Kun painamme mustille huppareille valkoisia painatuksia, painamme valkoisen värin aina kahteen kertaan, jotta painatuksesta tulee kunnon valkoinen. Näin painatuksesta tulee aina siisti ja puhdas, paras mahdollinen valkoinen pinta.

  Hiq:n mustat EarthPositive EP60Z -vetoketjulliset hupparit valkoisella logopainatuksella
  Perinteinen seripainatus on suosituin ja kestävin tapa painaa vaatteita. Hiq:n huppareiden rintaprintit tehtiin seripainatuksella. Rintapainatus vasempaan rintaan on vetoketjuhuppareissa suosituin painatuspaikka.

  Harmaat hupparit värikkäällä painatuksella

  Meleerattu harmaa huppari kuuluu myös suosituimpien huppareiden joukkoon. Heather Grey ja/tai Melange Grey on myös sellainen väri, josta monesti löytyy laajin mahdollinen kokohaarukka. Esimerkiksi suosituimmista malleistamme, Stanleystella Cultivator -hupparista sekä Stanleystella Cruiser -hupparista löytyy Heather Grey -värissä koot XXS–5XL.

  Harmaa huppariväri on siitä mukava, että se sopii todella hyvin yhteen monien erilaisten asukokonaisuuksien kanssa.

  Harmaille huppareille painetaan useimmiten enemmän värejä, koska valkoinen väri ei muodosta harmaan hupparin kanssa kovin isoa kontrastia. Toki harmaaseen huppariin voi valkoistakin painaa, mutta mitä pienempi painatus on, sitä pienempi on kontrasti.

  Smartly.io:n harmaat EarthPositive EP60Z vetoketjulliset hupparit värillisellä logopainatuksella
  Smartly.io:n huppareiden painatus tehtiin seripainatuksella. Minimalistinen, pieni rintapainatus on kätevä tapa brändätä vetoketjulliset hupparit.

  Värikkäät hupparit valkoisella painatuksella

  Kyllä maailmaan väriä mahtuu. Jos firmallasi on selkeä brändiväri, kannattaa tutustua olisiko tämä teille se värikkäämpi vaihtoehto toteuttaa hupparit painatuksella.

  Värikkäästä hupparista ja valkoisesta painatuksesta tulee useimmiten mainio kombo.

  Huppareiden värivalikoimat ovat monesti merkittävästi suppeampia kuin t-paitojen. Siihen on varmasti syykin. Meidän havaintojemme mukaan värikkäitä huppareita myydään huomattavasti vähemmän kuin mustia ja harmaita, jotka pitävät pintansa ylivoimaisesti suosituimpina väreinä vuodesta toiseen.

  Onneksemme kuitenkin suosituimmista hupparimalleistamme on nyt lähivuosina tullut laajempia värivalikoimia.

  Siniset hupparit Wolt:n isolla valkoisella logopainatuksella
  Wolt-huppareiden logopainatus on loistava esimerkki värikkäistä huppareista valkoisella painatuksella. Painamme tummille tekstiileille valkoisen värin aina kahdesti, jotta painatuksesta tulee kunnon valkoinen. Woltin huppareiden painatus on tehty seripainatuksella.

  Mistä tunnistat laadukkaat hupparit?

  Huppareiden painatus on sen verran arvokasta lystiä, että vielä en ole törmännyt asiakkaaseen, joka haluaisi hankkia nimenomaan kehnoja ja mahdollisimman halpoja huppareita.

  Huppareiden painatus on harkittu, pitkäikäinen investointi, jota harva tekee kuukausittain tai edes vuosittain.

  Huppareissa on monta laatuun vaikuttavaa tekijää, jotka tekevät valinnasta haastavaa. Mainio tapa pureutua huppareiden valintaan ja hankinnassa huomioitaviin seikkoihin on tutustua kirjoitukseeni: miten tunnistat hyvän hupparin? Kirjoituksessa pureudutaan hupparin laatuun vaikuttaviin ominaisuuksiin, kuten hupparin materiaaliin, vetoketjuihin, resoreihin, sirkkoihin sekä sertifikaatteihin.

  Miten valitset huppareille toteuttajan?

  Tyypillinen tilanne. Eksyit paitapainon tai liikelahjayrityksen sivuille ja tietokoneesi ruudulla komeilee kymmeniä erilaisia värikkäitä hupparimalleja lukuisilta eri valmistajilta. Ruudulla ne kaikki näyttävät pääpiirteittäin samalta, vain mallinimi ja valmistaja vaihtuu.

  Miten ihmeessä tiedät, minkä hupparin valitset?

  Ensimmäinen vaihtoehto on ottaa luuri käteen kilauttaa suoraan myyjälle ja toivoa, että myyjä osaa lukea sinua oikein.

  Toinen vaihtoehto on klikkailla kaikki tuotteet läpi, yrittää vertailla niiden eroja ja sen jälkeen pyytää tarjous parhaan arvauksen mukaan. Mutta miten saat selville, mikä huppari ja millainen painatus palvelee tarpeitasi parhaiten?

  Meillä Natualla ei ole kymmenien erilaisten tuotteiden valintaviidakkoa ja seuraavaksi kerron, miksi näin.

  Natualta saa vain vastuullisesti valmistettuja laadukkaita huppareita omalla painatuksella

  Kuten aiemmin sanoin, omien huppareiden painatus on joka tapauksessa arvokas ostos. Siksi olemme valinneet Natualla toisenlaisen tien.

  Meidät tekee onnelliseksi, kun tiedämme, että jokainen painostamme lähtevä huppari ja sen painatus on tehty kunnolla.

  Testaamme itse kaikki myymämme tuotteet ja pyrimme suhtautumaan kriittisesti varsinkin siihen, mitkä tuotteet lopulta päätyvät omille sivuillemme.

  Kyllä – myös meidän valmistajillamme on tuotteita, jotka eivät ole läpäisseet seulaamme ja siksi emme niitä suosittele tai ole sivuillemme lisänneet.

  Mielestämme paras lähtökohta on myydä tuotteita, jotka ovat itse testattuja ja hyväksi havaittuja. Se on ollut meidän tiemme myös tyytyväisiin ja pitkäikäisiin asiakassuhteisiin.

  Ekologiset hupparit on kestävä valinta

  Yleisesti kun puhutaan kestävistä valinnoista, moni ajattelee sanan “kestävä” viittaavan vain eettiseen ja ympäristöystävälliseen valmistustapaan. Tämä on totta, mutta huppareissa ekologisuus tuo mukanaan myös konkreettisen kestävyyden.

  Tuote kestää käytössä pitkään ja pysyy hyvänä pesukerrasta toiseen. Miksi?

  Luomupuuvilla eroaa materiaalina tavallisesta puuvillasta ja vastuulliset luomupuuvillaa käyttävät valmistajat haluavat oikeasti panostaa tuotteiden laatuun. Siksi ne ovat myös suunniteltu ja ommeltu kunnolla.

  Ei olisi järkevää käyttää materiaalina valmistustavoiltaan ja kustannuksiltaan arvokkaampaa luomupuuvillaa ja sen jälkeen pilata tuotetta huonolla suunnittelulla tai kehnolla ompelulla.

  Luomupuuvillasta valmistetut hupparit ovat useimmiten myös vahvasti sertifioituja, sillä vain sertifikaattien avulla voidaan varmistaa tuotteen puhdas historia. Mikä merkitys on tuotteiden sertifikaateilla? Siitä voit lukea lisää kirjoituksestamme: Miksi sertifikaatit ovat tärkeitä?

  Luomupuuvillasta tuotteensa valmistavat laatutietoiset ja -kriittiset valmistajat käyttävät usein huppareissaan tiheäneuloksista kampapuuvillaa, joka tekee hupparista kestävämmän ja sileämmän.

  Sileään ja nukattomaan tuotteeseen syntyy aina parempi painojälki.

  Huppareiden painatus on vaikeampaa kuin t-paitojen painatus, koska kangasmateriaalit ovat pehmeitä sekä paksuja ja hupparit sisältävät monenlaisia kilkkeitä taskuista nauhoihin ja vetoketjuihin.

  Näistä syistä huppari ei pysy painoalustassa paikoillaan niin helposti kuin ohut ja helpommin painoalustaan pingoittuva t-paita. Siksi painoalustalle sijoitettavan hupparikankaan laadulla on erityisen suuri merkitys, kuin myös painajan ammattitaidolla.

  Natualla emme suostu myymään muita tuotteita kuin vastuullisesti valmistettuja, vahvasti sertifioituja, laadukkaita luomupuuvillahuppareita, joille syntyy kunnollinen painojälki.

  Yhteenveto

  Luitko tänne saakka? Mahtavaa! Toivon, että tämä kirjoitus antoi sinulle rutkasti tietoa huppareista ja niiden painatuksista.

  Hupparit ovat joka tapauksessa arvokas ja pitkäaikainen hankinta. Siksi uskomme, että valintaa ei kannata tehdä ainoastaan fiilispohjalta kymmenien erilaisten mallien viidakosta.

  Valintaan kannattaa panostaa.

  Haluat varmasti löytää hyvät hupparit. Sellaiset, joista yrityksesi tai yhteisösi jäsenet tykkäävät.

  Jos haluat kaikkein halvimmat hupparit, eikä laadulla ole sinulle väliä, me emme ole se taho, joka ne sinulle kauppaa.

  Jos haluat lisätietoa huppareista, niin kysy. Autan sinua.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Paljonko hupparit omalla painatuksella maksavat?

  Painettujen huppareiden hintaan vaikuttaa valittu hupparimalli, painatuksen tai painatuksien värillisyys ja tilauksen määrä. Natuan kaikissa huppareissa on hintalaskuri, jolla voit kätevästi tarkistaa paljonko huppareiden painatuksen hinta on. Kokeile hintalaskuria.

  Mikä on huppareiden minimitilausmäärä?

  Kustannustehokas tilausmäärä alkaa usein 30 tuotteesta, koska tekstiilipainatus on sarjatyötä ja sisältää useita esivalmisteluvaiheita. Jos olet suunnitellut pienemmän erän tilaamista, kannattaa miettiä voisiko tilaukseen yhdistää myös muita tuotteita samalla painatuksella. Tuotteen hinnan yhdellä painatuksella näet suoraan tuotesivujemme hintalaskurin avulla.
  Digitaalisella painotekniikalla voimme painaa myös pienempiä määriä, jos olet valmis korkeampaan yksikkökustannukseen kuin tuotesivujemme hintalaskurit antavat. Alle 15 kappaleen tilauksia emme tee lainkaan.

  Kauanko huppareiden toimitus kestää?

  Normaali toimitusaikamme on 12–14 arkipäivää tilauksesta ja painoaineiston toimituksesta. Normaali toimituksemme on aina ilmainen. Käyttämällä lisämaksullista Express-kuljetuspalvelua voimme tiivistää toimitusaikamme 6–8 arkipäivään tilauksesta.

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.