Hupparit painatuksella: Mistä tunnistat hyvät hupparit?

Hupparit omalla painatuksella ovat poikkeuksetta arvokas ja pitkäikäinen hankinta. Hupparin ja sen painatuksen valintaan kannattaa panostaa. Miten tunnistat hyvän hupparin ja millaisia eroja niillä on?
Hupparit painatuksella vinkit hupparin valintaan
Kehnot hupparit kiristävät hermoja ja kollegatkin saattavat niistä kuittailla. Siksi hupparin valintaan kannattaa panostaa ja vältellä pahimpia sudenkuoppia.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Jos tarvitset hupparit painatuksella ja haluat löytää kunnolliset, sinun kannattaa lukea tämä kirjoitus. Kirjoituksen tarkoitus on auttaa sinua tunnistamaan hyvän hupparin ominaisuuksia. Millaisesta materiaalista kunnon hupparit tehdään? Millaisia erilaisia ominaisuuksia huppareilla voi olla? Miten välttää pahimmat sudenkuopat ja mikä ihme on sirkka?

  Luettuasi kirjoituksen osaat kiinnittää paremmin huomiota hupparin valinnassa olennaisiin asioihin ja todennäköisesti teet parempia valintoja

  Mikäli lukeminen ei juuri nyt napostele ja haluat löytää suoraan laadukkaat hupparit, katso Stanleystella Cultivator vetoketjullinen unisex-huppari tai Stanleystella Cruiser unisex-huppari. Kummatkin mallit ovat Stanleystellan vuonna 2019 julkaistuja lippulaiva-malleja.

  Ketkä käyttävät huppareita?

  Kauan sitten, ensimmäisiä hupullisten vaatteiden käyttäjiä olivat muun muassa rosvot, pyövelit ja muut väärintekijät. Tuolloin tavallisen kansan mielestä jokaisen hupun alle kätkeytyi aina jotain hämärää, mystistä tai ilkeää.

  Rosvojen ja ryökäleiden jälkeen hupparin toi muotiin urheilijat. He pitivät hupparia mukavana, helppokäyttöisenä ja ennen kaikkea lämpimänä vaatteena urheiluvaatteiden päällä. Urheilijoiden, skeittareiden ja lumilautailijoiden myötä ne levisivät nopeasti muodiksi ja arkikäyttöön ympäri maailman.

  Hupparista on tullut myös liike-elämän arkivaate, jota käytetään t-paidan lisäksi myös kauluspaidan tai pikeepaidan päällä. Ennen tärkeän ja varakkaan ihmisen tunnisti sliipatusta puvusta. Nykyisin yritysmaailman tärkeän pampun voi hyvinkin tavata farkkuihin ja huppariin pukeutuneena. Sliipatun puvun voi bongata esimerkiksi henkivartijalta.

  Huppari on muotitrendi ja huppareita käyttää suuri joukko maailman väestöstä. Ei ole väliä, oletko miljonääri, maalari vai koodari. Voit käyttää hupparia niin työssä kuin vapaa-ajalla.

  “Ei ole väliä, oletko miljonääri, maalari vai koodari. Voit käyttää hupparia niin työssä kuin vapaa-ajalla.”

  Mikä huppari oikeastaan on?

  Huppari on käytännössä collegepaita, jossa on huppu ja useimmiten ainakin yksi seuraavista: nyörit, taskut ja/tai vetoketju. Värin ja materiaalin lisäksi nämä neljä tekijää määrittävät eniten hupparin ulkonäköä, muodikkuutta ja laatua.

  Mahdollisuutesi ovat rajattomat, silloin kun olet hankkimassa vaatekaupasta tai netistä hupparia ainoastaan omaan käyttöösi. Erilaisia malleja, muotoja, värejä ja painatuksia on valittavana kymmeniä tuhansia.

  Hupparit omalla painatuksellasi ovat eri asia. Sinun pitää harkita myös muita käyttäjiä, kun hankit niitä yrityksellesi tai yhteisöllesi  – millaisille ihmisille painetut hupparit tulevat käyttöön?

  Sopivan hupparin valinta

  Ensiksi kannattaa muistaa, että huppari painatuksella on joka tapauksessa arvokas hankinta. Sen yksikköhinta on poikkeuksetta moninkertainen, kun sen kappalehintaa verrataan painettuun t-paitaan.

  Huppari on harvoin myös hankinta, jota teet kuukausittain tai edes vuosittain. Hupparin kuuluu olla kestävä ja pitkäikäinen käyttövaate. Siksi niiden hankinnassa on syytä olla tarkkana, että löydät budjettiisi sopivat kunnolliset, laadukkaat hupparit. Valinta kannattaa tehdä harkitusti.

  Kaikkein halvimpia, kehnoja painettuja huppareita ei mielestäni kannata ikinä ostaa, sillä nekin maksavat joka tapauksessa kohtuullisen paljon.

  “Hupparin kuuluu olla kestävä ja pitkäikäinen käyttövaate.”

  Entä mitä kaikkea valintaviidakossa pitää huomioida? Listasin alle tärkeimpiä huppareiden ominaisuuksia, jotta erotat jyvät akanoista.

  Hupparin materiaali

  Huppareissa sekä ulkopuolen että sisäpuolen materiaali on erityisen tärkeä asia. Painettaviksi tarkoitettujen huppareiden yleisin materiaali kankaan molemmilla puolilla on puuvilla. Myös puuvillan ja jonkun toisen materiaalin sekoitteen käyttö huppareiden materiaaleina on yleistä.

  Sisäpuoli on yleisimmin pehmeäksi harjattua puuvillaa. Harjattu puuvilla on suosituin hupparin sisäpinta myös meillä Natualla, mutta sillä erotuksella, että kaikkien vaatteidemme puuvilla on aina luomupuuvillaa.

  Hupparimme ovat joko 100% luomupuuvillaa tai luomupuuvillan ja kierrätetyn polyesterin sekoitetta. Luomupuuvilla on huppareissa yleisin aidosti ympäristöystävällinen vaihtoehto. Se on myös iholle turvallista, pehmeää ja mukavaa yllä.

  Puuvillan lisäksi huppareissa käytetään kestävyyden parantamiseksi usein polyesteria. Esimerkiksi Stanleystella käyttää monissa huppareissaan pienen määrän kierrätettyä polyesteria.

  Heidän jujunsa on tuoda huppareihin kestävyyttä siten, että polyesteri on kankaan keskellä – ei aivan sisäpinnassa, jossa se on luomupuuvillaa epämukavampi iholle, eikä aivan ulkopinnassa, jossa polyesteri on luomupuuvillaa herkempi nukkaantumaan.

  Polyesterin käyttö huppareissa on yleistä. On tärkeää, että sitä ei ole sekoitteessa liikaa ja sitä käytetään oikein, jolloin polyesterin kehnot ominaisuudet, kuten nukkaantuminen tai vaikeampi painettavuus ja sen myötä mahdollisesti huonompi painojälki eivät tule esille.

  Stanleystellan huppari on valmistettu luomupuuvillasta ja kierrätetystä polyesteristä
  Stanleystella käyttää kaikissa huppareissaan pehmeää luomupuuvillaa. Lisäksi sekoitteessa on vahvikkeena pieni määrä kierrätettyä polyesteria. Mitä enemmän hupparissa on puuvillaa, sitä paremmin se pysyy paikallaan painopöydällä tarkkaa painatusta varten. Polyesteri ei kestä hyvin kuumuutta ja on herkempi nukkaantumaan. Stanleystellan juju on se, että tämä pieni määrä polyesteria on vahvikkeena puuvillakankaan sisällä, jolloin huppari ei herkästi nukkaannu ja se on helppo painaa hyvin.

  Hupparin tuntuma ja paksuus

  Tarkastele jotakin kotoasi löytyvää hupparia kirkkaassa valossa. Venyttele kangasta ja katso tapahtuuko siinä muutoksia. Kunnolla tehdyt hupparit eivät pienistä venyttelyistä hätkähdä. Materiaali palautuu muotoonsa ja tuntuu venyttelynkin jälkeen pehmeältä.

  “Kunnon hupparit eivät pienistä venyttelyistä hätkähdä.”

  Älä lankea huijaukseen materiaalin paksuudessa

  Suurin osa huppareiden sisäpinnasta nukattuja, eli ne raapataan karvaiseksi. Jos hupparin sisäpintaa ylinukataan eli raapataan liikaa, huppari tuntuu paksulta ja pehmeältä siihen asti kunnes se käy pesussa. Pesun jälkeen ylinukattu ja paksun tuntuinen tuote lässähtää – kankaan tuntuma muuttuu ohueksi ja löysäksi. Tämä on yleistä edullisimmin keinoin tehdyissä, tehotuotetuissa huppareissa.

  “Jos hupparin sisäpintaa ylinukataan eli raapataan liikaa, huppari tuntuu paksulta ja pehmeältä siihen asti kunnes se käy pesussa.”

  Nukkauksen laatu vaikuttaa myös huppariin painettavan painatuksen laatuun. Ylinukattu tuote on kuin tyyny. Pehmeä, tyynymäinen kangas elää lämmetessään painopöydällä, jonka vuoksi tarkan painatuksen tekeminen on vaikeaa.

  Vielä vaikeammaksi painamisen tekee, mikäli hupparissa on käytetty suuri määrä polyesteria. Siksi huonolaatuiseen huppariin syntyy helposti myös huonompi painatus.

  Hupparin kankaan nukkauksen lisäksi tuntumaan voi vaikuttaa neuloksella. Huppari voi olla myös ulkopuolen neulokseltaan feikkipaksu, eli se onkin valmistettu harvalla neuloksella. Tätä et paljaalla silmällä välttämättä erota, mutta huomaat sen, kun venytät kangasta valoa vasten.

  Tämäkin keplottelu paljastuu pahimmassa tapauksessa heti ensimmäisen pesun jälkeen. Huppari löystyy ja sen muodot elävät.

  Ole tarkkana huppareita hypistellessäsi ja pyri välttämään ylinukkaukseen tai feikkipaksuihin neuloksiin lankeaminen. Hyvät hupparit saat, kun käytät valintaan hieman aikaa ja tutustut tarkemmin mitä olet ostamassa.

  Hupparin harjattu sisäpuoli
  Hypistele ja venyttele hupparia. Hyvin tehty huppari ei venyttelyistä hätkähdä ja palautuu muotoonsa. Suosituin huppareiden sisämateriaali on pehmeäksi harjattu puuvilla. Se on myös Natuan huppareissa yleisin sisäpuolen materiaali, mutta aina luomupuuvillana. Hyvin harjattu luomupuuvilla on käytössä todella pehmeää iholla ja hupparissa on jämäkkä tuntuma päälle puettuna.

  Mistä tunnistat laadukkaan hupparin?

  Resorit

  Hyvä hupparin resori on tiivis ja kimmoisa. Resorin tulee kestää pesuja ja pysyä hyvänä ja tiiviinä hupparin kankaan tavoin pesukerrasta toiseen.

  Huono resori löystyy ja lurpsahtaa pesussa. Olet saattanut joskus tällaisiin löysiin, aaltoileviin resoreihin törmätä huppareissa, neuleissa tai collegepaidoissa.

  Muistele, olivatko hupparin resorit sellaisia, kun ostit ne? Uskaltaisin väittää, että käyttämättömänä ja pesemättömänä tuskin olivat.

  Hupparin resori
  Hyvin tehty hupparin resori on tiivis ja kimmoisa. Niissä tulee olla myös vahvat ompeleet, sillä resorit ovat huppareiden venyviä osia.

  Vetoketju

  Onko painetun hupparin vetoketju ommeltu hyvin? Onko se muovia, messinkiä vai terästä? Onko vetoketju helppo kiinnittää? Liikkuuko se helposti ja jouhevasti?

  Vetoketjuissa on suuria eroja. Se, onko vetoketjuhupparin vetoketju ommeltu kunnolla kiinni ja toimiiko se, vaikuttaa aivan olennaisesti hupparin käyttöikään ja käyttäjän hermoihin.

  Jos vetoketju rikkoutuu, hupparista tulee käytännössä käyttökelvoton ja valitettavan harvoin vetoketjua myöskään vaihdetaan tai korjataan.

  “Jos vetoketju rikkoutuu, hupparista tulee käytännössä käyttökelvoton ja valitettavan harvoin vetoketjua myöskään vaihdetaan tai korjataan.”

  Hyvä vetoketju ei jumita. Se on helppo kiinnittää. Ja se liikkuu sulavasti ylös/alas vedellessä.

  Painettavissa huppareissa yleisin vetoketjuvalmistaja on nimeltään YKK. Heidän vetoketjujaan käyttää myös suuri osa globaaleista muotivalmistajista. Tämä ei ole sattumaa, sillä on yleisesti tiedossa, että YKK:lta voi odottaa vain ensiluokkaisia vetoketjuja.

  He tiivistävät sloganissaan myös hyvin vetoketjun tärkeän roolin. Heidän tunnuslauseensa kuuluu: Little parts. Big difference.

  YKK-vetoketju
  Parhaat huppareiden vetoketjut ovat metallia. Ne ovat ommeltu huppareihin kunnolla kiinni ja ne toimivat sujuvasti. Ne eivät jää tarpeettomasti jumiin. Jos vetoketjussa lukee YKK, voit olla varma, että se on hyvin tehty.

  Ompeleet ja saumat

  Huppareissa käytetään yleensä normaalia saumuria, jolloin saumat jäävät mahdollisimman hyvin piiloon. Lisäksi huppareissa käytetään usein kankaan reunoja vahvistavaa kuviotikkausta (overlock-neulos).

  Kuviotikkaus on silmukkamainen neulos, joka jää näkyviin kankaan reunaan. Huppareissa tyypillistä on esimerkiksi kahden reunoiltaan yhdistetyn overlock-neuloksen yhdistäminen normaalisaumurilla. Esimerkiksi resorin ja torsokankaan yhdistäminen toisiinsa. 

  Overlock-neulosta käytetään silloin tällöin myös päälle ommeltujen sivutaskujen saumana ja visuaalisena tehosteena.

  Tarkastele saumoja sekä sisä- että ulkopuolelta. Saumojen tehtävä on pitää hupparin osat kiinni toisissaan. Jos näet saumoja, jossa tikkaus ei ole väleiltään tasainen tai langat ovat löysästi kiinni, pidät kädessäsi heikkolaatuista hupparia.

  “Jos näet saumoja, jossa tikkaus ei ole väleiltään tasainen tai langat ovat löysästi kiinni, pidät kädessäsi heikkolaatuista hupparia.”

  Hupparin olkasauma
  Tutki saumoja ja ompeleita. Näyttävätkö ne laadukkailta? Onko tikkausten väli tasainen ja ommel hupparin molemmilta puolilta vahvan tuntuinen? Hupparin kuuluu kestää pitkään ja saumojen tulee olla hyvin tehty.

  Nyörit

  Huppareissa käytetään monenlaisia nyörejä: ohuita, paksuja, pyöreämuotoisia, lättäniä, metallipäisiä, muovipäisiä, nahkapäisiä, solmittuja – vain muutamia erilaisia mainitakseni. Usein nyörit ovat laadun sijaan muotitekijä.

  Laatuun liittyvä tekijä nyöreistä tulee vain silloin kun puhutaan niiden kestävyydestä ja käyttöiästä. Esimerkiksi metallisen nyörinpään omaava nyöri on mitä todennäköisemmin kestävämpi ratkaisu kuin ommeltu ja solmuun sidottu nyörinpää, joka on herkkä rispaantumaan käytössä.

  Myös nyörin neulos voi olla harvaa, jolloin siinä on löysä tuntuma. Nyöri on kuin tennarin nauha. Mutta haluatko sinä hupparisi nyöriksi löysän tennarin nauhan?

  Hupparin nyörit
  Nyörit ovat huppareissa usein enemmän muoti- kuin laatutekijä. Jämäköissä hyvissä huppareissa on useimmiten myös kunnolliset, laadukkaat nyörit.

  Sirkat

  Mikä ihmeen sirkka? Sirkka tarkoittaa rengasta, jonka läpi hupparin nyöri kulkee, kun nyöri tulee hupun sisältä esille hupparin etupuolelle. Sirkka on joko muovia tai metallia. Metallinen sirkka antaa laadukkaimman tuntuman ja on kestävin tapa nyörin läpiviennille.

  “Sirkka tarkoittaa rengasta, jonka läpi hupparin nyöri kulkee, kun nyöri tulee hupun sisältä esille hupparin etupuolelle.”

  Jos et näe sirkkaa lainkaan, älä pelästy. Nyöri voidaan tuoda esille myös samanlaisesta aukosta, joita näet kauluspaidoissa – eli saumoilla vahvistetusta napinlävestä. Tällöin on hyvä tarkistaa vahvistetun läpiviennin laatu. Huonosti vahvistettu läpivienti on herkkä löystymään ja rikkoutumaan.

  Molempia läpivientitapoja käytetään, koska läpiviennit ovat nyörien tapaan ennemminkin muodikkuus- ja ulkonäköasia.

  Hupparin metalliset sirkat
  Metalliset sirkat antavat hupparille jämäkän ja laadukkaan ulkonäön. Ne ovat myös kestävin tapa nyörien läpiviennille.

  Huppu

  Yleisesti sanotaan, että hupparin huppu on hyvä silloin, kun sen kanssa voi pitää lippalakkia tai pipoa. Hupun tulisi myös laskeutua selänpuolelle nätisti. Hyvässä hupparissa on riittävän iso huppu, joka ei kiristä, varsinkaan kaulan seudulta.

  Taskut

  Perinteinen, alkuperäinen taskumalli huppareissa on muhvitasku, jota myös kengurutaskuksi kutsutaan. Se on siis se tasku, jonka läpi voit työntää vaikka koko käsivarren ilman, että vastaan tulee mitään esteitä.

  Toinen yleinen taskumalli on päälle ommeltu sivutasku tai piilotettu. Tämä on vetoketjullisten huppareiden taskujen tekotapa, sillä vetoketjullisessa hupparissa ei aukeavan vetoketjun vuoksi voi tietenkään olla läpitaskua.

  Kunnon huppareissa on hyvin tehdyt taskut, joissa on vahvat saumat. Taskut eivät saa olla myöskään liian pienet, jotta voit lämmitellä niissä käsiäsi, eivätkä tavarat putoile taskuista.

  Hupparin sivutasku
  Taskuja on huppareissa monenlaisia. Taskujen ompeleilla ja taskun muotoilulla voidaan vaikuttaa suuresti myös hupparin ulkonäköön. Stanleystellan Cultivator hupparissa on päälle ommellut sivutaskut, joka on suosittu taskujen tekotapa vetoketjullisissa huppareissa.

  Tärkeitä kysymyksiä ostamisen tueksi

  Kuten aiemmin mainitsin, hupparivalmistajia sekä jälleenmyyjiä on maailmalla tuhansia ja erilaisia hupparimalleja varmasti satoja tuhansia. Kun tarpeeksi pitkään etsit, omaan käyttöösi löydät varmasti juuri sellaisen hupparin, kun tahdot.

  Kunnon hupparit omalla painatuksella saat, kun muistat harkita vielä muutamaa tärkeää asiaa.

  Tarvitsetko unisex-hupparit vai miesten ja naisten hupparit erikseen?

  Unisex-huppari on useimmiten varma valinta, sillä hupparimuoti on nykyisin naisillakin löysähkö istuvuus ja pidempi helma. Unisex-hupparit myös istuvat parhaiten erikokoisille vartaloille ja eri ikäisille ihmisille.

  “Unisex-huppari on useimmiten varma valinta, sillä hupparimuoti on nykyisin naisillakin löysähkö istuvuus ja pidempi helma.”

  Jos et tarkkaan tiedä tai tunne huppareiden tulevia käyttäjiä ja olet epävarma kokoasioissa, kannattaa apua kysyä rohkeasti. Hyvän kokovalikoiman valintaan liittyy monta tekijää, kuten sukupuoli, ikä ja käyttäjien tyyppi sekä tietenkin valitut hupparimallit. Hyvän paitapainon taas kuuluu opastaa sinua näissä asioissa.

  Etsitkö ohutta, normaalivahvuista vai paksua hupparia?

  Huppareiden paksuudesta ja käyttötuntumasta päällä kertoo kankaan paino suhteessa kangasalaan (grammaa per neliömetri). Huppareissa grammapaino (lyhenne: gsm) liikkuu yleisimmin 300 gramman molemmin puolin. 

  On olemassa muutama nyrkkisääntö.

  Vahvuudeltaan 280 gsm on normaalipaksuinen huppari (medium weight). Alle 280 grammaiset ovat kevyehköjä (light weight). Kun liikutaan 320–350 gsm kangasvahvuuksilla, puhutaan paksusta hupparista (heavy weight). Grammapainoltaan 380 gsm vahvuinen huppari on jo todella paksu (super heavy).

  Grammamäärät eivät tosin ole laadun tai paksuuden tuntuman takuu, koska puuvillaneuloksen lanka voi olla joko ohutta (tiheä neulos) tai paksua (harva neulos = feikkipaksu). Tyypillisesti näistä ensin mainitut ovat kunnolla tehtyjä huppareita ja jälkimmäiset halvinta bulkkia.

  Kirjoituksen aluksi jo kerroinkin, että myös sisäpuolen harjauksella voi vaikuttaa suuresti hupparin grammapainon tuntumaan ja huijata näin ostajia.

  Valitse siis paksuudeltaan sopiva huppari käyttötarkoitukseesi. Nyrkkisääntönä: 280–300 grammaiset ovat tavallisia huppareita.

  “Valitse siis paksuudeltaan sopiva huppari käyttötarkoitukseesi. Nyrkkisääntönä: 280–300 grammaiset ovat tavallisia huppareita.”

  Minkä hintaisia huppareita etsit?

  Painettuihin t-paitoihin tai kasseihin verrattuna hupparit ovat joka tapauksessa suurempi investointi. Siksi en suosittele koskaan valitsemaan markkinoiden halvinta hupparivaihtoehtoa, sillä satsaamalla painettuihin huppareihin hieman enemmän, saat rahoillesi reilusti enemmän vastinetta. Samalla säästyt myös kollegoiden kuittailulta.

  “Satsaamalla huppareihin hieman enemmän, saat rahoillesi reilusti enemmän vastinetta. Samalla säästyt myös kollegoiden kuittailulta.”

  Suosittelen, että valitset budjettiisi sopivat kunnolliset hupparit, jotka kestävät käyttöä pitkään. Kunnollisen hupparin saat omalla painatuksellasi tyypillisesti noin 30–50 euron kappalehintaan.

  Toki hupparimäärästä ja painatuksesta/painatuksista riippuen, voi hinta olla myös edellämainitun hintahaarukan ulkopuolella. Jos huppari omalla painatuksellasi (vähemmän kuin 150-200 kappaleen erä) on alle 30 euron hintainen, suosittelen tarkistamaan, saatko varmasti kunnollisen hupparin.

  Huppareiden painatus

  Natualla painamme huppareita seripainatuksella ja digitaalisella painatuksella. Kummassakin tekniikassa on omat etunsa ja katsomme aina aineistosi mukaan, miten saamme painatuksestasi hyvän, mahdollisimman kustannustehokkaasti.

  Lue myös 7 esimerkkiä hupparien painatuksista.

  Hupparit seripainatuksella

  Seripainatuksella voidaan painaa monenlaisia painatuksia. Parhaiten seripainaminen soveltuu logojen, tekstien ja selkeälinjaisten kuvituksien painamiseen. Hupparit logopainatuksella tehdään lähes poikkeuksetta seripainatuksella, kun painatusmäärä on 50 kappaletta tai enemmän.

  Sininen huppari Wolt logopainatuksella
  Wolt huppareiden yksivärinen painatus on tehty seripainatuksella. Selkeälinjainen logo on hyvä esimerkki perinteisestä hupparin painatuksesta.

  Kun tilaat Natualta tummat tai värikkäät hupparit valkoisella painatuksella, painamme valkoisen värin aina kaksi kertaa. Muuten painatuksesta ei tule puhtaan valkoinen. Lisäksi käytämme muutamaa erikoisempaa kikkaa ja konstia, jotka varmistavat, että valkoisesta painatuksesta tulee aina kirkkaan valkoinen ja hyvä

  “Painamme valkoisen värin aina kaksi kertaa. Muuten painatuksesta ei tule puhtaan valkoinen.”

  Musta huppari mustalla Dis-logopainatuksella
  Ohjelmistotalo HIQ:n Dis -huppareiden painatus tehtiin seripainatuksella. Painoimme mustaa väriä mustalle hupparille, joka onkin vähän erikoisempi ratkaisu. Logopainatukseen tehtiin kiiltävä pinta lämpökäsittelyllä, jotta painatus tulee pinnasta esille.

  Hupparit digitaalisella painatuksella

  Huppareita painetaan myös digitaalisilla painokoneilla. Digitaalisten painokoneiden etuna on, että käytössä on Pantone-värien sijaan CMYK-värit ja valkoinen lisäväri.

  Digitaalinen painatus sopii erinomaisesti painatuksiin joissa on paljon värejä, liukusävyjä tai aihe on valokuvamainen. Näissä digitaalinen painatus on tarkka ja kustannustehokas painotapa hyvään lopputulokseen.

  Huom! Digitaalisessa painatuksessa käytetään paljon erilaisia painokoneita, joten termi sellaisenaan ei ole vertailukelpoinen eri toimijoiden välillä. Digitaalisia painokoneita on olemassa valokuvaamojen pienistä tulostimista järeisiin teollisiin tulostimiin. Kaikki Natuan digitaaliset huppareiden painatukset tehdään keravalaisen kerrostalokaksion hintaisella, järeällä digitaalisella painokoneella.

  Laatuerot näiden erilaisten laitteiden välillä voivat olla todella suuria. T-paitoihin verrattuna, huppareissa erot korostuvat vielä entisestään, sillä paksu huppari on painopintana merkittävästi haastavampi kuin kankaaltaan ohuempi t-paita

  “Kaikki Natuan digitaaliset huppareiden painatukset tehdään keravalaisen kerrostalokaksion hintaisella, järeällä digitaalisella painokoneella.”

  Harmaa huppari monivärisellä yksisarvispainatuksella
  Columbia Road -konsulttiyhtiön huppareiden painatus tehtiin digitaalisella painatuksella. Pikselimäinen monivärinen kuvitus on hyvä esimerkki painatuksesta joka kannattaa tehdä digitaaalisella painatuksella.

  Toivon, että tämä kirjoitus auttoi sinua ymmärtämään huppareiden ominaisuuksia ja huppareiden painatusten eroavaisuuksia. Jos sinulle heräsi muita kysymyksiä, niin autan. Koska kertaus on opintojen äiti, kerrataampa hieman. 

  Yhteenveto

  Käytä tätä tarkistuslistaa hyvää hupparia valitessasi:

  • Tarkastele hupparin kangasta kirkkaassa valossa sekä sisä- että ulkopuolelta. Jos kangas päästää paljon valoa lävitseen tai näyttää harvalta, käsissäsi on laadultaan kehno huppari.
  • Venyttele hupparin kangasta käsissäsi. Hyvä huppari ei venyttelyistä hätkähdä ja kangas palautuu muotoonsa nopeasti.
  • Tutki saumoja ja ompeleita. Näyttävätkö ne laadukkailta? Onko tikkausten väli tasainen ja ommel vahvan tuntuinen? Hupparin kuuluu kestää pitkään ja saumojen tulee olla hyvin tehty.
  • Toimiiko vetoketju kunnolla? Onko se tehty muovista vai metallista? Lukeeko siinä YKK? Parhaat vetoketjut ovat metallia ja varma tuntomerkki hyvästä vetoketjusta on YKK:n tunnus.
  • Onko hupparissa kunnolliset laadukkaat nyörit vai tuntuuko ne kengännauhoilta? Onko nyörin pää sidottu solmulla vai onko siinä muovinen tai metallinen pää, joka estää nyöriä rispaantumasta? Onko hupparin nauhojen läpivienti kunnolla tehty? Hyvässä hupparissa nämä kaikki on tehty kunnolla.
  • Paljonko huppari maksaa painettuna? En suosittele ostamaan koskaan markkinoiden halvinta hupparia, koska nekin maksavat joka tapauksessa merkittävän summan rahaa per kappale ja ne ovat usein kehnosti valmistettuja. Satsaa ennemmin kunnolliseen huppariin.
  • Hupparin painatusta suunnitellessasi, muista, että huppareissa on taskuja, nyörejä, huppu ja mahdollisesti vetoketju. Hupparin painatuksen tulee olla mitoitettu ja sijoitettu oikein. Hyvä paitapaino auttaa sinua painatuksen suunnittelussa ja mitoituksessa.

  Painettu huppari on käytännöllinen ja mukava arkivaate, jolla parannat työyhteisösi/seurasi/heimosi yhteishenkeä ja saat brändillesi tai tuotteellesi pitkäikäisen ja tyylikkään näkyvyyden. Kunnolliset hupparit saat meiltä Natualta.

  Kun tarvitset jämäkät hupparit painatuksella, meidän suositus on Stanleystellan unisex-huppari.

  Hupparimalleja on valmistajillamme kymmeniä muitakin, joten kysy ihmeessä lisää, mikäli edellämainitut eivät tunnu sinulle sopivilta ja haluat tarkentaa toiveitasi.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Lue myös

  Millainen on hyvä paitapainatus?
  Aineisto-opas: painetut vaatteet
  Huppareiden painatus: miten löydät hyvät painetut hupparit?

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.