T-paita painatus: Millainen painatus on hyvä?

Kunnollinen paidan painatus näyttää hyvälle, kestää pesuja sekä käyttöä ja on kuin osa hyvin valittua t-paitaa. Laadimme lyhyen, kuuden vinkin tietopaketin siitä, millainen on hyvä t-paita painatus?
Paidan painatus millanen on hyvä painatus
Moni painaisi tämän laitumellaan kirmaavan iloisen possun laattamaisena hiostavana länttinä, joka halkeaa pesussa. Älä sorru tilaamaan sellaista.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Suurin osa t-paidoista painetaan seripainamalla. Olemme kasanneet sivuillemme kattavan tietopaketin yleisimmin käytetyistä painotekniikoista ja kirjoituksen suosituimmista painatuksista. Sen sijaan tässä kirjoituksessa keskityn t-paitojen painatuksen ominaisuuksiin ja siihen, millainen t-paita painatus on hyvä ja miksi?

  Lukemalla kirjoitukseni, osaat huomioida oikeita asioita paitatilausta tehdessäsi, sillä t-paidan painatus voidaan väärin keinoin toteuttaa myös huonosti. Kannattaa myös vilkaista vinkit, joilla säästät rahaa t-paitojen tilauksessa.

  1. Kestääkö t-paidan painatus pesuja?

  Jos paino osaa hommansa, t-paita painatus kestää pesuja ja käyttökertoja aivan yhtä hyvin kuin Stockmannilta ostettu kalliiin muotimerkin tuote. Paitapainatuksia tehdään kuitenkin monenlaisissa yrityksissä, aina autotallipajoista isoihin teollisiin paitapainotaloihin. Se tuo oman mausteensa niiden kestävyyteen ja käyttöikään.

  Kunnollinen paidan painatus vaatii hyvät laitteet ja rautaisen ammattitaidon. Esimerkiksi siirtokuvatekniikalla painetulle laattamaiselle painatukselle ei voi luvata yhtä pitkää käyttöikää kuin seripainetulle. Hyvän t-paitapainatuksen kuuluu kestää käyttöä ja satoja pesukertoja.

  “Esimerkiksi siirtokuvatekniikalla painetulle laattamaiselle painatukselle ei voi luvata yhtä pitkää käyttöikää kuin seripainetulle.”

  Erityisesti silloin lopputulos on kehno, kun painopintana on mahdollisimman halvalla tuotettu t-paita ja siihen prässätään halvimmalle siirtokuvamateriaalille tulostettu printti.

  Paitoja tehdään tällä tavoin toreille, basaareihin ja halpoihin verkkokauppoihin valitettavan paljon, varsinkin aasiassa. Itse kutsun näin tuotettua t-paitaa krääsäksi.

  2. Miten t-paidan painatus on sijoiteltu?

  Joskus kadulla tallaillessa tulee kiinnitettyä huomiota vastaantulevan henkilön paitaan, jossa iso etuprintti on liian alhaalla, vatsan kohdalla. Tämä on malliesimerkki huonosta painatuksen sijoittelusta.

  Printin tulee olla sijoitettuna oikein. Hyvä paitapaino huolehtii sijoittelun siten, että paidat näyttävät hyvältä läpi kokojakauman, vaikka mukana olisi kaikenlaisia paitoja pienistä naisten paidoista isokokoisiin miesten paitoihin. Hyvä t-paita painatus on oikeassa kohdassa paitaa, eikä se saa olla tarkoituksettomasti vinossa.

  “Hyvä paitapaino huolehtii sijoittelun siten, että paidat näyttävät hyvältä läpi kokojakauman.”

  3. Painatuksen koko

  Kunnollinen paidan painatus painetaan tuotteisiin oikeassa koossa suhteessa tuotteisiin ja niiden kokojakaumaan. Tämä on paitapainon heiniä, joten asiakkaana sinun ei tarvitse asiasta murehtia.

  Jos printin tekee graafikko, hänellä on usein valmis ehdotus sopivasta printin koosta. Painon tehtäväksi jää varmistaa, että ehdotus on hyvä. Hyvä paitapaino varmistaa myös printin istuvuuden ja koon tekemällä digitaalisen näköisvedoksen asiakkaan toivomalle paidalle.

  Kannattaa muistaa, että tavallisesti paidan painatus on saman kokoinen läpi koko tuotesarjan. Siksi painatus ja sen koko pitää suunnitella paitaerän pienimmän tuotteen mittoihin sopivaksi.

  Suuret paitapainatukset

  On käytännössä kaksi vaihtoehtoa, jos tavoitteena on saada mahdollisimman iso painatus erikokoisiin tuotteisiin.

  Ensimmäinen vaihtoehto on tehdä painatuksesta erikseen iso ja pieni versio, ja jakaa kokojakauma keskeltä puoliksi. Se tarkoittaa, että L–XXL-koon paitoihin tehdään suuri painatus ja XS–M-koon paitoihin tehdään hieman pienempi versio.

  Toinen vaihtoehto on skaalata painatusta. Skaalaamme printtejä usein, kun painatus tehdään digitaalisesti. Seripainatuksen skaalaus on kalliimpaa, koska painatustyökaluja tarvitsee tehdä enemmän, mutta harvoin siitäkään kukaan konkurssiin menee.

  4. T-paidan painatus ei saa hiostaa

  Hyvän painatuksen ominaisuuksiin kuuluvat myös hengittävyys ja hiostamattomuus. On olemassa erilaisia tapoja tehdä jopa valokuvamaisesta ja isosta printistä hiostamaton.

  “On olemassa erilaisia tapoja tehdä jopa valokuvamaisesta ja isosta printistä hiostamaton.”

  Esimerkiksi digipainolla, joka käyttää vesipohjaisia värejä, printistä tulee aina ohut ja hiostamaton. Seripainossa (silkkipaino) ohut t-paita painatus voidaan tehdä esimerkiksi disharge-printtinä tai vesipohjaisilla väreillä.

  Jos sinua epäilyttää, millä tavalla printtisi kannattaisi toteuttaa, on parasta kysyä neuvoa painosta. Varaudu lähettämään painolle (alustava) painatusaineisto tai kertomaan toiveistasi mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

  5. T-paidan painatus ei saa kutittaa tai aiheuttaa allergista reaktiota

  Paitojen painatus tulee toteuttaa aiheen ja värillisyyden mukaan tekniikalla, joka ei tule kankaan lävitse tai kutita. Sen ei tule sisältää kemikaaleja tai muita myrkkyjä.

  “Hyvä paitapainatus tulee toteuttaa aiheen ja värillisyyden mukaan tekniikalla, joka ei tule kankaan lävitse tai kutita.”

  Tosin painatus on harvoin iho-oireiden aiheuttaja, koska sekä väri- ja painomateriaalinvalmistajat että paitapainot ovat yleisesti kiinnittäneet huomiota ympäristöystävällisyyteen. Mahdollisen allergisen reaktion aiheuttaa useimmiten tuote, jolle painatus on tehty.

  Paras tapa välttää turhat kutinat ja allergiset reaktiot, on monin tavoin sertifioidun, turvallisen tuotteen valinta.

  6. Onko painettu t-paita tyylikäs?

  Mietitkö, että olisi kiva tehdä t-paitaan monta painatusta: eteen, selkään ja molempiin hihoihin? Ehdotan, että mietit uudelleen, jollei usealle painatukselle ole todellista tarvetta.

  Voisitko päästä yhtä hienoon lopputulokseen vain yhdellä rintaprintillä? Se tulee myös edullisemmaksi.

  Harvoin näkee paitaa, jonka tyylikkyys syntyy useasta printistä sekä edessä että molemmissa hihoissa ja selässä. Keep it simple!

  Tärkeää tyylikkään ja hyvän t-paidan valinnassa on tietenkin myös hyvin suunniteltu, muodikas tuote.

  Paljonko t-paitojen painatus maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat hintaan?

  T-paitojen painatuksen hintaan vaikuttaa valitun t-paidan malli, painatuksen tai painatuksien värillisyys ja tilauksen koko. Natuan sivuilla on kaikissa tuotteissa hintalaskuri, jolla voit kätevästi katsoa paljonko t-paitojen painatuksen hinta on.

  Mikä on painettujen t-paitojen minimitilausmäärä?

  Kustannustehokas tilausmäärä alkaa usein 30 tuotteesta, koska tekstiilipainatus on sarjatyötä ja sisältää useita esivalmisteluvaiheita. Jos olet suunnitellut pienemmän erän tilaamista, kannattaa miettiä voisiko tilaukseen yhdistää myös muita tuotteita samalla painatuksella. Tuotteen hinnan yhdellä painatuksella näet suoraan tuotesivujemme hintalaskurin avulla.

  Digitaalisella painotekniikalla voimme painaa myös pienempiä määriä, jos olet valmis korkeampaan yksikkökustannukseen kuin tuotesivujemme hintalaskurit antavat. Alle 15 kappaleen tilauksia emme tee lainkaan.

  Kauanko t-paitojen toimitus kestää?

  Normaali toimitusaikamme on 12–14 arkipäivää tilauksesta ja painoaineiston toimituksesta. Normaali toimituksemme on aina ilmainen. Käyttämällä lisämaksullista Express-kuljetuspalvelua voimme tiivistää toimitusaikamme 6–8 arkipäivään tilauksesta.

  Kuinka valmistelen t-paitojen painatusaineiston?

  Tekstiilien painaminen poikkeaa paperille painamisesta monin tavoin. Ei kuitenkaan hätää, sillä olemme täällä sinua varten ja autamme!

  Tutustu ensin aineisto-ohjeisiimme. Mikäli sinulle herää mitä tahansa kysymyksiä painatuksiin ja niiden suunnitteluun liittyen, kysy rohkeasti meilitse [email protected], chatissa tai soita 040 837 8770 (Miitre Virtanen).

  Miten saan t-paitojen painatus tarjouksen?

  Kun tarvitset painettuja paitoja, huppareita tai kasseja, kannattaa ensin katsoa tuotteemme ja valita sinua kiinnostavat mallit. Jos olet tilaamassa vain yhtä tuotetta yhdellä printillä, näet hinnan tuotesivumme laskurista ja voit tehdä tilauksen suoraan tuotesivulta.

  Jos tarvitset useita tuotteita ja/tai enemmän painatuksia, pyydä tarjous lomakkeella, meilitse [email protected], chatissa tai soita 040 837 8770.

  Tarkan hinnan laskemiseksi tarvitsemme tuotteiden määrät sekä tiedon siitä, kuinka monta ja millaisia painatuksia niihin tulee.

  Vielä parempi on, jos pystyt lähettämään meille aineiston tai oman vedoksen tarjouspyyntösi mukana. Jos pyyntösi mukana on aineisto, teemme aina tarjouksen mukaan mallikuvat valitsemillesi tuotteille omalla painatuksellasi.

  Yhteenvetona

  Painettujen paitojen hankkiminen voi ensimmäisellä kerralla tuntua hankalalta. Mistä tietää minkä kokoisena paitojen painatus kannattaa painaa? Miten se kannattaa sijoittaa? Millainen tuote on minulle sopiva?

  Stressiä ei kannata kasvattaa äärimmilleen, sillä hyvän paitapainon ominaisuuksiin kuuluu ensiluokkainen asiakaspalvelu.

  Kun olet hankkimassa painettuja t-paitoja, kannattaa varmistaa, millaista paitaa olet ostamassa ja miten printistäsi saadaan paras mahdollinen.

  Toimiva paidan ja painatuksen yhdistelmä syntyy, kun matkan varrella tehdään oikeita valintoja ja asiat kunnolla. Kun tarvitset apua, me autamme.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Lue myös

  Paljon painetut t-paidat maksavat?
  Aineisto-opas: painetut vaatteet
  Paitojen painatus: suosituimmat painoaiheet
  Katso t-paidat painatuksella tuotevalikoima

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.