Näin valitset paitamallin miehille ja naisille

Paitatilausta tehdessä on hyvä tiedostaa, millaisia eroja unisex-tuotteilla ja naisten malleilla on. Puimme paitamallit yhden miehen ja naisen päälle. Katso eroavaisuudet.
T Paidat Painatuksella Miehille Naisille Paitapaino Natua
Mikäli haluat pienentää yllätysriskiä paitamallin ihanuudesta, kannattaa valintaan ja vertailuun uhrata muutama minuutti.
Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Kun tarvitset t-paidat painatuksella, saatat joutua monenlaisten kysymysten äärelle. Kenties tärkein kysymys on se, kannattaako sinun tilata pelkkiä unisex-paitoja vai erikseen paidat sekä miehille että naisille? Paidan valintaan vaikuttaa muutama tärkeä tekijä, jotka sinun on hyvä huomioida.

  Saumoilla on väliä

  Hyvässä t-paidassa on huolella suunniteltu sivusaumallinen leikkaus, sillä sivusaumat auttavat pitämään paidan muodossa. Hyvä sivusaumallinen t-paita ei kierry helposti pesussa, jolloin painetun t-paidan printit eivät pesujen jälkeen ole vinossa. Hyvästä t-paidasta löytyy myös olkasauma, joka auttaa parempaan istuvuuteen hartioista. Paitaan ei jää hartioiden päälle ikäviä pusseja.

  T-paidan sivusauma
  Kuvassa mallillamme Emmillä (170 cm / 72 kg) on päällään Stella Wants t-paita koossa M. Hyvin suunnitellun leikkauksen, sivusaumojen ja olkasaumojen vuoksi se istuu päälle erinomaisesti.

  Hyvässä unisex t-paidassa on myös huolella tehdyt resorit sekä tuplaompeleet kaikissa saumoissa. Ne auttavat paitaa kestämään käytössä pitkään.

  Hyvä t-paita on tehty kunnon materiaaleista ja se tuntuu pehmeältä myös pesujen jälkeen. Paidan ei koskaan kuulu kutittaa ihoa. Palataan kuitenkin unisex t-paitojen ja naisten paitojen eroihin, sillä kirjoitin jo aiemmin laajan blogikirjoituksen aiheesta: Miten erotat hyvän ja huonon t-paidan?

  Mitä eroa on hyvällä unisex t-paidalla ja naisten paidalla?

  Hyvä unisex t-paita suunnitellaan siten, että se sopii erityisesti miesten käyttöön, mutta mahdollisimman hyvin myös naisille. Hyvän unisex t-paidan ei tule olla liian löysä. Helmojen ja hihojen tulee istua päällesi hyvin – olet sitten mies tai nainen.

  “Hyvän unisex t-paidan ei tule olla liian löysä.”

  Entä naisten paidat? Koska naiset ovat yleisesti pienempikokoisia kuin miehet, suurin eroavaisuus löytyy tietenkin paidan koosta. Naisten mallit ovat unisex-paitoja pienempikokoisia. Usein pelkästään naisille suunnitelluissa paidoissa kiinnitetään enemmän huomiota myös kaula-aukon kokoon ja hihojen istuvuuteen naisten t-paitamuodin mukaan.

  Esimerkki: unisex t-paidat miehellä

  Miesmallillamme Markuksella (181 cm / 83 kg) on kuvissa päällään kaksi eri mallista unisex t-paitaa: 1. Suosituin t-paitamme, nuorekkaan normal fit -leikkauksen Stanley Leads L-koko ja 2. EarthPositive EP01 M-koko.

  Näin valitset t-paitamallin miehille, Stanley Leads VS EarthPositive EP01
  Kumpikaan kuvan paidoista ei ole malliltaan verrattavissa useimpiin bulkkituotettuihin t-paitoihin. Bulkkituotetut t-paidat ovat pääosin molempia malleja löysempiä, erityisesti hihoistaan. Kuva 1: Stanley Leads L-koko. Kuva 2: EarthPositive EP01 M-koko.

  Näistä EP01 on suunniteltu laajempaa ikäryhmää (myös 50+) silmälläpitäen. Siinä on täysin suora leikkaus sekä löysemmät hihat. Malliltaan EarthPositive EP01 on hyvin perinteinen. Se on sekä torsostaan että hihoistaan Stanley Leadsiä väljempi.

  Esimerkki: unisex- ja naisten t-paidat naisella

  Naismallillamme Emmillä (170 cm / 72 kg) on kuvissa päällään saman tuoteparin unisex- ja naisten mallit: 1. Stanley Leads S-koko ja 2. Stella Wants M-koko.

  Kuten vasemmasta kuvasta huomaa, hyvin suunniteltu unisex t-paita istuu myös naisen päälle. Hartiolinjojen päälle ei muodostu löysää, ikävää pussia ja myös hiha, helma ja kaula-aukko istuvat hyvin.

  Vasemmassa kuvassa Emmillä on päällään suosituin unisex-paitamme Stanley Leads (S-koko). Oikealla olevan kuvan paita on naisten käyttöön suunniteltu Stella Wants (M-koko). Se on malliltaan tiukahko fitted-malli ja siinä on unisex-paitaa selvästi lyhyemmät hihat ja helma sekä laajempi kaula-aukko.

  Oikeiden malli- ja kokopäätösten tekeminen

  On olennaista tiedostaa, millaisille käyttäjille paidat tulevat. Nuorille tai aikuisille, karkeasti sanottuna aina noin 45–50 ikävuoteen saakka, sopivat nuorekkaan tai jopa tiukan leikkauksen omaavat paidat. Heitä vanhemmille on hyvä harkita, olisiko suora ja väljempi leikkaus parempi.

  Unisex-malli on varma valinta, mikäli tarvitset t-paidat painatuksella promootiotarkoitukseen, etkä ole hankkiessasi varma, millaisille sukupuoli- ja ikäjakaumille tai vartalomuodoille paidat tulevat käyttöön.

  “Unisex-malli on varma valinta, mikäli tarvitset t-paidat painatuksella promootiotarkoitukseen.”

  Miesten ja naisten mallit kannattaa tilata erikseen, kun tiedät suurin piirtein käyttäjien sukupuolijakauman ja ikäryhmän. Yleinen sääntö kuuluu: kun hankit pelkästään unisex-mallin paitoja sekä miehille että naisille, valitse naisille yhtä kokoa pienemmät koot.

  Ei kannata stressata tai hengitellä paperipussiin. Kun tarvitset kunnolliset t-paidat painatuksella, hyvän paitapainon palveluun kuuluvat tarvittaessa sekä tuotesuositukset että sopivan kokojakauman arviointi. Toki sinun pitää pystyä antamaan arvio tulevasta t-paitojen käyttäjäkunnastasi.

  Yhteenveto

  Kun hankit t-paitoja painatuksella, kiinnitä huomiota niiden istuvuuteen ja yksityiskohtiin. Maailmassa on aivan liian paljon lyhytikäistä kertakäyttötavaraa. T-paidan ei tarvitse olla sellainen.

  Istuvuuden ongelmat korostuvat erityisesti tehotuotetuissa t-paidoissa, joissa on usein liian väljä torso sekä hihat. Erityisesti naisten käytössä unisex-merkinnän omaava putkeen ommeltu t-paita on useimmiten liian väljä sekä kropan että hihojen osalta.

  Asiakkaidemme suosituimmat paitamallit ovat Stanley Leads ja Stella Wants.

  Ovatko hankkimasi painetut t-paidat hyviä? Arvioinnissa voit käyttää apuna tätä listaa:

  1. Sivusaumat ja olkasaumat – hyvin suunnitellun t-paidan peruselementit. Auttavat paitaa kestämään pidempään ja istumaan päällesi paremmin.
  2. Vahvat ompeleet – tiheästi ja usein kahteen kertaan ommellut saumat, joista ei roiku ylimääräisiä langanpätkiä. Tukevat resorit.
  3. Pehmeä ja tasainen kangas – hyvä t-paita on pehmeä myös pesun jälkeen. Sitä on mukava hypistellä, se on tasainen eikä siinä ole ylimääräistä nukkaa.
  4. Väri – hyvin toteutetun t-paidan väri pysyy muuttumattomana pesusta toiseen. Musta paita on todellakin musta ja jos värin kuuluu olla kirkas, se myös säilyy kirkkaana.
  5. Mieltymykset – toiset tykkäävät tiukoista paidoista, toiset löysistä. Jos et ole varma, millaisia tulisi hankkia, kysy rohkeasti tulevilta käyttäjiltä.
  6. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys – globaalissa vaateteollisuudessa harrastetaan monenlaista vilunkipeliä. Kiinnitä huomiota myös vaatteesi alkuperään ja sertifikaatteihin.

  Kirjoittaja

  Miitre Virtanen, Paitapaino Natuan osakas ja yrittäjä, [email protected]

  Lue myös

  Miten erotat hyvän ja huonon t-paidan?
  Hankintaopas: painetut t-paidat eri käyttötarkoituksissa
  T-paidat painatuksella tuotevalikoima

  Tykkäsitkö?

  Vastuulliset vaatteet

  Vaatebisnes on täynnä kaiken maailman huijareita, lapsityövoimaa, kemikaaleja ja muita kamaluuksia. Lue, miten tunnistat vastuulliset vaatteet ja varmistat, ettet ole mukana tukemassa vääryyttä. Kaikki Natuan valikoiman vaatteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja sertifioituja laadukkaita tuotteita.

  Näin syntyy paras painatusjälki

  Waterbased ink -seripainatus on ekologinen ja yksinkertaisesti sanottuna paras tapa tehdä vaatteiden painatus. Miten tämä Suomessa harvinaislaatuinen painotekniikka eroaa tavallisesta seripainatuksesta? Miksi painatuksestasi tulee tällä tekniikalla tavallista seripainatusta parempi?

  3D-painatus on hävyttömän hieno!

  Haluatko upeat, kateellisia katseita herättävät vaatteet painatuksella? 3D-seripainatus on erikoispainatus, joka nostaa painopinnan koholle. Mille 3D-painatus näyttää ja miksi ne ovat niin suosittuja?

  Paitojen painatus ja parhaat painotekniikat

  Tiedätkö miten t-paitojen, huppareiden, kangaskassien ja collegepaitojen painatukset tehdään? Tutustu painatuksien tietopakettiin ja tiedät miten saat rahoillesi vastinetta ja onnistut valinnassa.

  Paljonko painetut vaatteet maksavat?

  Kaikissa Natuan tuotteissa on hintalaskuri, jolla voit katsoa paljonko t-paidat, hupparit, collegepaidat tai kangaskassit yhdellä painatuksella maksavat.

  Katso ideoita referenssigalleriasta

  Referenssigalleriasta näet millaisia t-paitojen, huppareiden ja kangaskassien painatuksia olemme mainioille asiakkaillemme tehneet.