Salvage SA01

Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu Salvage SA01 on unisex t-paita nuorekkaalla vartaloleikkauksella. Paita on valmistettu kierrätetyn luomupuuvillan jätteestä ja kierrätetyistä muovipulloista. Hinnaltaan hieman Creator tai EP01 t-paitaa kalliimpi. Huom. Ei sovellu painettavaksi Waterbased Ink tai Disharge Ink -seripainomenetelmillä.

Kuinka monta tuotetta tarvitset?
kpl
Kuinka monta väriä printissäsi on?
  • 1
  • 2
  • 3
  • > 3
€ / KPL +alv

Mitä maksaa? Valitse tuotteiden ja värien määrä niin näet hinnan tälle tuotteelle yhdellä painatuksella – toimitettuna ovellesi. Tarvitsetko monta painatusta tai useita eri tuotteita? Saat meiltä tarjouksen vikkelästi, kun täyttelet tietosi ja toiveesi tarjouspyyntölomakkeeseen.

Salvage SA01 unisex t-paita valmistetaan 100 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista

Salvage on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä sertifioiduista vaatebrändeistä. Tuotteet ovat valmistettu kokonaan kierrätysmateriaaleista, hyödyntämällä EarthPositive-luomupuuvillatuotteiden valmistuksessa syntyvää leikkuujätettä ja lisäämällä joukkoon kierrätettyjen muovipullojen polyesteria. Näistä materiaaleista syntyy uusi kestävä lanka ja langasta tuote.

Kierrätetyn luomupuuvillan lisäksi, yksi Salvage t-paita sisältää keskimäärin 5 kierrätettyä muovipulloa.

Kierrätysmateriaalit ovat vastuullisia, mutta sisältävät myös miinuspuolia

Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetut vaatteet ovat ilman muuta yksi vastuullisimpia vaatevalintoja sertifioidun luomupuuvillan lisäksi. Niillä kuitenkin on myös miinuspuolia, joista valitettavan vähän puhutaan ja joita me rehteinä vaatekauppiaina haluamme tuoda esille.

Kierrätetty ja alunperin GOTS-sertifioitu luomupuuvilla sekä talteen kerätyistä muovipullojätteistä valmistettu polyesteri ovat materiaaleina tietenkin todella ympäristöystävällisiä ja vastuullisia. Mutta onko kierrätysvaate se kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto, kun mietitään painettujen luomupuuvilla- tai kierrätysvaatteiden tuotantoa kokonaisuutena? Tässä piilee muutamia seikkoja, joita valinnassa on syytä ottaa huomioon ja kerromme sen käyttäen esimerkkinä Salvagea.

Kierrätysmateriaalien kestävyys käytössä

Onko sinulla kokemusta kierrätysmateriaalivaatteesta, joka tuntuu nukkaantuvan tavallista vaatetta helpommin? Salvage-vaatteet ovat erittäin laadukkaasti ommeltuja, kuten kaikki muutkin myymämme tuotemerkit, mutta emme voi väistää tosiasiaa:

Kertaalleen murskatusta ja polyesterilla vahvistetusta sekoitelangasta ei tule koskaan niin kestävää ja sileää kuin laadukkaasta ja puhtaasta neitseellisestä luomupuuvillalangasta.

Tästä syystä moni asiakkaamme päätyy lopulta valinnassaan kierrätysvaatteen sijaan luomupuuvillavaatteeseen. Useimmat arvostavat painetuissa vaatteissa mahdollisimman pitkää käyttöikää ja pienempää riskiä nukkaantumiselle, jolle kierrätysmateriaalivaate on alttiimpi.

Salvage on tässä suhteessa kierrätysvaatteiden kärkiluokkaa, mutta kokemuksesta uskallamme väittää EarthPositive- ja Stanleystella-vaatteita kestävämmiksi.

Kierrätysmateriaalien painettavuus

Kierrätetyn sekoitelangan (puuvilla+polyesteri) kuidut ovat puuvillalankaa lyhyempiä. Siksi kierrätysvaate saattaa tuntua päällä hieman karkeammalta.

Karkeamman pinnan ja käytetyn polyesterin vuoksi kierrätysvaatteita ei voi painaa aivan kaikilla samoilla tekniikoilla kuin luomupuuvillavaatteita. Esimerkiksi disharge ink -värit eivät 40 % polyesteria sisältäville vaatteille toimi.

Tyypillisimmin paljon polyesteria sisältävät vaatteet pitää painaa normaaleilla öljypohjaisilla seripainoväreillä. SA01-paidan polyesterimäärä (40 %) on juuri siinä rajoilla, voiko paidoille käyttää Natuan eniten suosimaa Waterbased Ink -seripainotekniikkaa ja se riippuukin suunnitellusta painatuksesta.

Kierrätysvaatteen polyesterista ja öljypohjaisista väreistä myös irtoaa sen elinkaaren aikana mikromuovia jäteveteen ja sitä kautta ympäristöön, kun vaatteita pestään. Puuvillavaatteessa, joka on painettu Waterbased Ink -väreillä tätä ei tapahdu.

Klassinen ja suora leikkaus istuu monille

Salvage SA01 paidassa on klassinen suora leikkaus (medium fit), joka sopii erinomaisesti suurelle määrälle erilaisia vartalotyyppejä. SA01 ei kuitenkaan ole missään nimessä mallia “teltta”, toisin kuin tavanomaiset, mahdollisimman halvalla tuotetut bulkki t-paidat valitettavan usein ovat.

Kunnolla ommellussa SA01-paidassa on tottakai myös sivusaumat, jotka estävät paidan kiertymistä pesussa. Se keskelle toteutettu printti on keskellä myös pesujen jälkeen eikä paitaan painetut vaakalinjatkaan vinksahda vinoon.

SA01 t-paidan kangas on paksuudeltaan 165 gsm. Klassisen medium fit -leikkauksen lisäksi paita on siis myös vahvuudeltaan klassinen – aivan hieman tyypillistä (145–155 gsm) t-paitaa paksumpi.

Hinnaltaan SA01 t-paita ja kierrätysmateriaalituotteet ylipäätään ovat samaa luokkaa kuin EarthPositive-luomupuuvillatuotteet. EP01:n tapaan paita on suosituinta t-paitamalliamme, Stanleystella Creatoria, hieman kalliimpi.

Tyypillisissä sarjoissa painettujen paitojen kappalehintaero on kuitenkin melko marginaalinen (alle euron per paita) ja useimmiten valinnan peruste onkin kappalehinnan sijaan ennemmin makuasia – kummasta paitamallista enemmän tykkää ja kuinka paljon arvoa laskee sille, että koko tuote on kierrätysmateriaalia.

Hyvin suunniteltu leikkaus tekee klassisesta SA01-paidasta huomattavasti tehotuotettua ja putkeen ommeltua bulkki t-paitaa miellyttävämmän näköisen. Paidan hihat ovat leikkaukseltaan väljemmät kuin Stanleystella Creatorissa.

Yhdenmukainen kokohaarukka 11 eri värisävyssä

Salvage SA01 unisex t-paidasta on saatavilla kaikista väreistä kokohaarukka XS–2XL.

Nykyisin moni asiakkaamme hankkii naistenkin käyttöön unisex t-paidat. Jos tarvitset erikseen naisten kierrätysmateriaaleista valmistetut t-paidat, SA01-tuoteparina toimii kolmessa eri meleeratussa värisävyssä naisten Salvage SA02 t-paita.

Vastuullinen vaate säästää sekä rahaa että ympäristöä

Tärkeä osa vastuullisuutta on se, että paita että sen painatus tehdään molemmat kunnolla. Silloin kumpikaan ei repsahda ennen aikojaan ja tuote ei lennä kierrätykseen tai roskakoriin. Samalla säästyy rahaa ja ennenkaikkea myös ympäristö.

Ostamalla vastuullisesti valmistetun kunnon t-paidan, johon vielä painetaan printtikin ensiluokkaisesti, saat tavallaan kaksi paitaa yhden hinnalla, sillä tällainen tuote kestää hyvänä käytössä useimmiten tuplasti tavanomaista, halvinta mahdollista bulkkituotettua paitaa pidempään.

Salvage SA01 unisex t-paita on kunnolla tehty 100 % kierrätysmateriaalivaate, joka on valmistettu GOTS-sertifioidun luomupuuvillan jätteestä ja kierrätysmuovipulloista – Fair Wear -sertifioiduissa vaatetehtaissa. Salvage-tuotteilla on myös Global Recycled Standard -sertifikaatti.

Oletko joskus saanut käsiisi ensimmäisissä pesuissa räjähtävän t-paidan, joka repsahti ja kiertyi heti? Tai jonka printti haalistui ja halkeili helposti? Natualta et saa koskaan sellaista.

Värivalikoima

Kokotaulukko

Koko

Leveys (a)

Pituus (b)

XS
47 cm
66 cm
S
50 cm
68 cm
M
52 cm
71 cm
L
55 cm
73 cm
XL
59 cm
75 cm
2XL
62 cm
77 cm
Kokotaulukko T-paita

Sertifikaatit

Global Recycled Standard Sertifikaatti
GRS – Global Recycled Standard

Global Recycled Standard -sertifikaatin voi saada ainoastaan kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet. Sen myöntää Control Union, joka on riippumaton kansainvälinen tarkastustoiminnan ja laboratorioiden verkosto. GOTS-sertifikaatin tapaan GRS-merkin saadakseen pitää täyttää tiukkoja ympäristöystävällisyyteen ja eettisyyteen liittyviä kriteerejä.

Fair Wear Sertifikaatti
Fair Wear

Fair Wear Foundation valvoo vaateteollisuuden työoloja koko tuotantoprosessin ajan. Tavoitteena on muun muassa jokaiselle työntekijälle turvalliset työolot, kohtuulliset työajat sekä oikeasti elämiseen riittävä palkka. Fair Wear -merkki vaatteessa tarkoittaa myös, että lapsityövoimaa ei ole käytetty.

Oeko-Tex -sertifikaatti
OEKO-TEX®

Oeko-Tex Standard 100 on turvallisuussertifikaatti. Oeko Tex 100 -tuotteessa ei saa olla haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. OEKO-TEX-merkin tapaat pesulapuissa usein, mutta valitettavan usein se on ainoa sertifikaatti, jonka vaatteesta löydät.

Peta Approved Vegan
PETA – People for the Ethical Treatment of Animals

PETA -sertifikaatti tarkoittaa, että Stanleystellan vaatteiden ja niiden raaka-aineiden valmistuksessa ei tehdä eläinkokeita tai käytetä mitään eläinperäistä. PETA on sertifioinut kaikki Stanleystellan vaatteet 100 % vegaanisiksi.

aArtboard 1 copy 2
Ilmainen toimitus

Normaali 12–14 arkipäivän toimitus on aina ilmainen yhteen osoitteeseen Suomessa.

aArtboard 1
Nopea tarjous

Vastaamme tarjouspyyntöösi arkisin aina enintään 24 tunnissa. Useimmiten jo tunnin parin sisällä.

aArtboard 1 copy 3
Vain kunnon kamaa

Valikoimamme koostuu vain eettisisesti ja ekologisesti valmistetuista kunnon tuotteista.

aArtboard 1 copy
Ei piilokuluja

Tiedät mistä maksat. Ei ylimääräisiä yllätyksiä, kuten aineisto-, esivalmistelu-, työkalu- tai laskutuskuluja.