Salvage SA41P

Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistettu Salvage SA41P on vetoketjuton, raglan-hihainen, nyöritön unisex huppari normaalilla vartaloleikkauksella ja hieman kevyemmän tuntuisella kankaalla. Huppari on valmistettu kierrätetyn luomupuuvillan jätteestä ja kierrätetyistä muovipulloista. Huom. Ei sovellu runsaan kierrätyspolyesterimäärän vuoksi painettavaksi Waterbased Ink tai Disharge Ink -seripainomenetelmillä.

Kuinka monta tuotetta tarvitset?
kpl
Kuinka monta väriä printissäsi on?
  • 1
  • 2
  • 3
  • > 3
€ / KPL +alv

Mitä maksaa? Valitse tuotteiden ja värien määrä niin näet hinnan tälle tuotteelle yhdellä painatuksella – toimitettuna ovellesi. Tarvitsetko monta painatusta tai useita eri tuotteita? Saat meiltä tarjouksen vikkelästi, kun täyttelet tietosi ja toiveesi tarjouspyyntölomakkeeseen.

Salvage SA41P unisex huppari valmistetaan 100 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista

Salvage on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä sertifioiduista vaatebrändeistä. Tuotteet ovat valmistettu kokonaan kierrätysmateriaaleista, hyödyntämällä EarthPositive-luomupuuvillatuotteiden valmistuksessa syntyvää leikkuujätettä ja lisäämällä joukkoon kierrätettyjen muovipullojen polyesteria. Näistä materiaaleista syntyy uusi kestävä lanka ja langasta tuote.

Esimerkiksi yksi Salvage t-paita sisältää kierrätetyn luomupuuvillan lisäksi keskimäärin 5 kierrätettyä muovipulloa. Huppari vielä enemmän.

Kierrätysmateriaalit ovat vastuullisia, mutta sisältävät myös miinuspuolia

Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetut vaatteet ovat ilman muuta yksi vastuullisimpia vaatevalintoja sertifioidun luomupuuvillan lisäksi. Niillä kuitenkin on myös miinuspuolia, joista valitettavan vähän puhutaan ja joita me rehteinä vaatekauppiaina haluamme tuoda esille.

Kierrätetty ja alunperin GOTS-sertifioitu luomupuuvilla sekä talteen kerätyistä muovipullojätteistä valmistettu polyesteri ovat materiaaleina tietenkin todella ympäristöystävällisiä ja vastuullisia. Mutta onko kierrätysvaate se kaikkein ympäristöystävällisin vaihtoehto, kun mietitään painettujen luomupuuvilla- tai kierrätysvaatteiden tuotantoa kokonaisuutena? Tässä piilee muutamia seikkoja, joita valinnassa on syytä ottaa huomioon ja kerromme sen käyttäen esimerkkinä Salvagea.

Kierrätysmateriaalien kestävyys käytössä

Onko sinulla kokemusta kierrätysmateriaalivaatteesta, joka tuntuu nukkaantuvan tavallista vaatetta helpommin? Salvage-vaatteet ovat erittäin laadukkaasti ommeltuja, kuten kaikki muutkin myymämme tuotemerkit, mutta emme voi väistää tosiasiaa:

Kertaalleen murskatusta ja polyesterilla vahvistetusta sekoitelangasta ei tule koskaan niin kestävää ja sileää kuin laadukkaasta ja puhtaasta neitseellisestä luomupuuvillalangasta.

Tästä syystä moni asiakkaamme päätyy lopulta valinnassaan kierrätysvaatteen sijaan luomupuuvillavaatteeseen. Useimmat arvostavat painetuissa vaatteissa mahdollisimman pitkää käyttöikää ja pienempää riskiä nukkaantumiselle, jolle kierrätysmateriaalivaate on alttiimpi.

Salvage on tässä suhteessa kierrätysvaatteiden kärkiluokkaa, mutta kokemuksesta uskallamme väittää EarthPositive- ja Stanleystella-vaatteita kestävämmiksi.

Kierrätysmateriaalien painettavuus

Kierrätetyn sekoitelangan (puuvilla+polyesteri) kuidut ovat puuvillalankaa lyhyempiä. Siksi kierrätysvaate saattaa tuntua päällä hieman karkeammalta.

Karkeamman pinnan ja käytetyn polyesterin vuoksi kierrätysvaatteita ei voi painaa aivan kaikilla samoilla tekniikoilla kuin luomupuuvillavaatteita. Esimerkiksi disharge ink -värit eivät 40 % polyesteria sisältäville vaatteille toimi.

Tyypillisimmin paljon polyesteria sisältävät vaatteet pitää painaa normaaleilla öljypohjaisilla seripainoväreillä. SA41Z-hupparin polyesterimäärä (40 %) on juuri siinä rajoilla, voiko paidoille käyttää Natuan eniten suosimaa Waterbased Ink -seripainotekniikkaa ja se riippuukin suunnitellusta painatuksesta.

Kierrätysvaatteen polyesterista ja öljypohjaisista väreistä myös irtoaa sen elinkaaren aikana mikromuovia jäteveteen ja sitä kautta ympäristöön, kun vaatteita pestään. Puuvillavaatteessa, joka on painettu Waterbased Ink -väreillä tätä ei tapahdu.

Suora medium fit -leikkaus ilman nyörejä

Salvage SA41P -hupparissa on suora leikkaus (medium fit), joka sopii erinomaisesti suurelle määrälle erilaisia vartalotyyppejä. Nyörejä SA41Z-hupparissa ei ole lainkaan.

Hupparissa on eteen ommellut taskut. Hyvä suunnittelu ja ompelu sekä jämäkkä kangas pitää huolen, että huppari kestää käytössä pitkään, eikä resoritkaan repsahda pesuissa.

SA41P-hupparin kangas on paksuudeltaan 280 gsm, sama kuin suositussa EarthPositive EP60P -hupparissa. Salvage-hupparissa käytetty polyesteri tekee hupparista kuitenkin EP-hupparia kevyemmän tuntuisen päällä.

Hinnaltaan SA41P-huppari ja kierrätysmateriaalituotteet ylipäätään ovat samaa luokkaa kuin suositut Stanleystellan hupparit.

Huppareissa hintaerot ovat pieniä ja useimmiten valinnan peruste onkin kappalehinnan sijaan ennemmin makuasia – mistä mallista eniten tykkää ja Salvagen tapauksessa, kuinka paljon arvoa laskee sille, että koko tuote on kierrätysmateriaalia?

Hyvin suunniteltu leikkaus tekee SA41P-hupparista huomattavasti tehotuotettua ja yleensä löysähköt resorit omaavaa bulkkihupparia miellyttävämmän näköisen, eikä huppari repsahda myöskään pesuissa.

Unisex-käyttöön – 4 meleerattua ja 2 tasaista väriä

SA41P-hupparista on saatavilla kokohaarukka XS–2XL, joten siitä löytyy tavallisesti koot koko käyttäjäkunnalle, on he sitten miehiä tai naisia.

Naisille suosittelemme yhtä pykälää pienempää kokovalintaa ja ihan pienikokoisimmille naisille jopa kahta kokoa pienempää. Unisex-huppareissa nämä ovat myös makuasioita – haluaako käyttäjä rennon vai istuvamman hupparin.

Hyvänä ohjeena koon valintaan toimii myös:

  1. Mittaa lempihupparisi
  2. Vertaa mittoja a ja b mittataulukkoon
  3. Valitse koko mittojen mukaan. Jos olet rajakokoa, valitse kokovaihtoehdoista ennemmin isompi kuin pienempi.

SA41P-hupparista värivaihtoehtoja löytyy kuusi – meleeratut musta, harmaa, navy ja plum sekä tasaisen väriset musta ja valkoinen (dove white).

Huppareissa minimimäärä painettuja tuotteita on 20 kappaletta. Monet asiakkaistamme painattaa hupparisarjojen yhteydessä myös t-paitoja samassa tilauksessa, samalla painatuksella, koska se lisää kustannustehokkuutta.

Vastuullinen vaate säästää sekä rahaa että ympäristöä

Tärkeä osa vastuullisuutta on se, että sekä huppari että sen painatus tehdään molemmat kunnolla. Silloin kumpikaan ei repsahda ennen aikojaan ja tuote ei lennä kierrätykseen tai roskakoriin. Samalla säästyy rahaa ja ennenkaikkea myös ympäristö.

Ostamalla vastuullisesti valmistetun kunnon hupparin, johon vielä painetaan printtikin ensiluokkaisesti, saat tavallaan kaksi tuotetta yhden hinnalla, sillä tällainen huppari kestää hyvänä käytössä useimmiten tuplasti tavanomaista, halvinta mahdollista bulkkituotettua hupparia pidempään.

Salvage SA41P unisex-huppari on kunnolla tehty 100 % kierrätysmateriaalivaate, joka on valmistettu GOTS-sertifioidun luomupuuvillan jätteestä ja kierrätysmuovipulloista – Fair Wear -sertifioiduissa vaatetehtaissa. Salvage-tuotteilla on myös Global Recycled Standard -sertifikaatti.

Oletko joskus saanut käsiisi ensimmäisissä pesuissa räjähtävän hupparin, jonka resorit löystyi heti tai joka muuttui epäsiistiksi ensipesuissa? Tai jonka printti haalistui ja halkeili helposti? Natualta et saa koskaan sellaista.

Värivalikoima

Kokotaulukko

Koko

Leveys (a)

Pituus (b)

XS
50 cm
68 cm
S
53 cm
71 cm
M
56 cm
74 cm
L
59 cm
76 cm
XL
62 cm
78 cm
2XL
65 cm
80 cm
Kokotaulukko Hupparit

Sertifikaatit

Global Recycled Standard Sertifikaatti
GRS – Global Recycled Standard

Global Recycled Standard -sertifikaatin voi saada ainoastaan kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet. Sen myöntää Control Union, joka on riippumaton kansainvälinen tarkastustoiminnan ja laboratorioiden verkosto. GOTS-sertifikaatin tapaan GRS-merkin saadakseen pitää täyttää tiukkoja ympäristöystävällisyyteen ja eettisyyteen liittyviä kriteerejä.

Fair Wear Sertifikaatti
Fair Wear

Fair Wear Foundation valvoo vaateteollisuuden työoloja koko tuotantoprosessin ajan. Tavoitteena on muun muassa jokaiselle työntekijälle turvalliset työolot, kohtuulliset työajat sekä oikeasti elämiseen riittävä palkka. Fair Wear -merkki vaatteessa tarkoittaa myös, että lapsityövoimaa ei ole käytetty.

Oeko-Tex -sertifikaatti
OEKO-TEX®

Oeko-Tex Standard 100 on turvallisuussertifikaatti. Oeko Tex 100 -tuotteessa ei saa olla haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. OEKO-TEX-merkin tapaat pesulapuissa usein, mutta valitettavan usein se on ainoa sertifikaatti, jonka vaatteesta löydät.

Peta Approved Vegan
PETA – People for the Ethical Treatment of Animals

PETA -sertifikaatti tarkoittaa, että Stanleystellan vaatteiden ja niiden raaka-aineiden valmistuksessa ei tehdä eläinkokeita tai käytetä mitään eläinperäistä. PETA on sertifioinut kaikki Stanleystellan vaatteet 100 % vegaanisiksi.

aArtboard 1 copy 2
Ilmainen toimitus

Normaali 12–14 arkipäivän toimitus on aina ilmainen yhteen osoitteeseen Suomessa.

aArtboard 1
Nopea tarjous

Vastaamme tarjouspyyntöösi arkisin aina enintään 24 tunnissa. Useimmiten jo tunnin parin sisällä.

aArtboard 1 copy 3
Vain kunnon kamaa

Valikoimamme koostuu vain eettisisesti ja ekologisesti valmistetuista kunnon tuotteista.

aArtboard 1 copy
Ei piilokuluja

Tiedät mistä maksat. Ei ylimääräisiä yllätyksiä, kuten aineisto-, esivalmistelu-, työkalu- tai laskutuskuluja.